A főzelék hozzávalói:
- kb. 500 g kelkáposzta
- kb. 250 g krumpli
- majoranna
- őrölt kömény
- só
A sűrítéshez:
- 3 evőkanál liszt (használhattok teljes kiőrlésűt is)
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál tejföl
- pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
◾️A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsát kivágjuk és felcsíkozzuk.
◾️Ezután vizet engedünk rá és főzni kezdjük. (Annyi vizet engedjünk rá, hogy kb. félig lepje el a káposztát, mert még összeesik főzés közben is.)
◾️A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és megmossuk.
◾️Hozzáadjuk a káposztához, befűszerezzük és puhára főzzük a zöldségeket.
◾️Az olajon a lisztet pirítani kezdjük, majd mehet hozzá a zúzott fokhagyma is, amit szintén lepirítunk.
◾️A tűzről levéve picit kihűtjük és belekeverjük a paprikát és a tejfölt.
◾️A főzelékből vett lével csomómentesre keverjük és a többi főzelékhez adva besűrítjük.
Fasírttal, pörkölttel, sült hússal, sült virslivel tálaljuk.
Világos rózsaszínű rántást készítünk, belekeverjük a finomra vágott hagymát, jól átpároljuk, beletesszük a felvágott kaprot, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikát, azzal is elke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előkészítjük a hozzávalókat. 2. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. 3. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és átforgatjuk benne. 4. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSpenótot felolvasztani. 3 fakanál liszttel rántás. 3 g. fokhagymát belenyomni......... a rántásba. Belekeverni a felolvadt spenótot. Felengedni tejjel, sózni. 2 tojást belekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk, a borsót kifejtjük (télen jó a mirelit is). A répát, karalábét kockákra vágjuk. A lábosban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk az összes zöldséget, és kis l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű