- olaj
- borsó
- liszt
- só, cukor
- friss petrezselyem
Kevés olajon puhára pároljuk a borsót (konzerv), majd kevés liszttel meghintjük. Felengedjük a konzerv borsó levével, majd hozzáöntünk vizet, és tejet - tetszés szerint. Addig kevergetjük, amíg főzelék sűrűségű nem lesz az egész. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd a legvégén megszórjuk friss petrezselyemmel.
A káposztát vágd vékony csíkokra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olajon pirítsd meg. Add hozzá a káposztát önts rá vizet, kevesebbet mint amennyi ellepi, és főzd meg. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szálasra vágott, vagy gyalult káposztát annyi vízben teszem oda főni, hogy víz a káposzta feléig érjen. Sózom, először nagy lángon fedő alatt, majd amikor a káposzta összeesik ak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Közben ízlés szerint megfűszerezzük: húsleves kocka, zúzott fokhagyma, só, bors, petrezselyemzöld. Puhára főzzük. Közben 2 e...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát a kókuszolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a mirelit zöldborsót, és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett néhány percig pároljuk. Megszórjuk a fűsz...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű