- olaj
- borsó
- liszt
- só, cukor
- friss petrezselyem
Kevés olajon puhára pároljuk a borsót (konzerv), majd kevés liszttel meghintjük. Felengedjük a konzerv borsó levével, majd hozzáöntünk vizet, és tejet - tetszés szerint. Addig kevergetjük, amíg főzelék sűrűségű nem lesz az egész. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd a legvégén megszórjuk friss petrezselyemmel.
Olajon a lisztet és a fokhagymát megfuttatom majd a spenótot rátezsem étfutaom és tejjel a kellő sűrűségűre hígítom..:)
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: KönnyűA hagymát közepes lángon puhára párolom a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén. Finoman sózom, 1-2 kanál vízzel folyamatosan meglocsolom, hogy gyorsabban főjön. Ráreszelem a fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot feltesszük egy lábasban főni annyi vízben, amennyi épp ellepi, kicsit megsózzuk. Takarék lángon főzzük. Amíg a zöldbab megpuhul, megmossuk a kockára vágott sertéshusit...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA friss babot megtisztítom, kb. 2 cm-es darabokra vágom és annyi alaplében (vagy vízben, ebben az esetben sózom, borsozom) ami éppen csak ellepi, fedő alatt puhára főzöm. Amíg a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű