- olaj
- borsó
- liszt
- só, cukor
- friss petrezselyem
Kevés olajon puhára pároljuk a borsót (konzerv), majd kevés liszttel meghintjük. Felengedjük a konzerv borsó levével, majd hozzáöntünk vizet, és tejet - tetszés szerint. Addig kevergetjük, amíg főzelék sűrűségű nem lesz az egész. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd a legvégén megszórjuk friss petrezselyemmel.
A pörkölt készítése: A combot kockákra vágtam. Egy fej vöröshagymát apróra vágtam, olajon üvegesre pároltam, rászórtam a pirospaprikát, kevés vízzel felengedtem és a húst belete...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tejet felforralom, a lisztből, és olajból vékony rántást készítek, delikáttal fűszerezem, majd felöntöm a felforralt tejjel, és az üveges borsó levével. Ha felforrt beleteszem a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA spenótot alaposan megmossuk. A spenótot feltesszük főni, melyet forrás után még kb 15-20 percig főzünk, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajt felhevítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a kaprot felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kapor felét, 1-2 percig kis...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű