Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Borsófőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- olaj
- borsó
- liszt
- só, cukor
- friss petrezselyem

Elkészítés:


Kevés olajon puhára pároljuk a borsót (konzerv), majd kevés liszttel meghintjük. Felengedjük a konzerv borsó levével, majd hozzáöntünk vizet, és tejet - tetszés szerint. Addig kevergetjük, amíg főzelék sűrűségű nem lesz az egész. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd a legvégén megszórjuk friss petrezselyemmel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spenót
Spenót

Olajon a lisztet és a fokhagymát megfuttatom majd a spenótot rátezsem étfutaom és tejjel a kellő sűrűségűre hígítom..:)

Elkészítési idő: 40-50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Medvehagymás-joghurtos sárgaborsófőzelék
Medvehagymás-joghurtos sárgaborsófőzelék

A hagymát közepes lángon puhára párolom a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén. Finoman sózom, 1-2 kanál vízzel folyamatosan meglocsolom, hogy gyorsabban főjön. Ráreszelem a fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös zöldbabfőzelék sertéspörkölttel
Tejfölös zöldbabfőzelék sertéspörkölttel

A zöldbabot feltesszük egy lábasban főni annyi vízben, amennyi épp ellepi, kicsit megsózzuk. Takarék lángon főzzük. Amíg a zöldbab megpuhul, megmossuk a kockára vágott sertéshusit...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Vajbabfőzelék
Vajbabfőzelék

A friss babot megtisztítom, kb. 2 cm-es darabokra vágom és annyi alaplében (vagy vízben, ebben az esetben sózom, borsozom) ami éppen csak ellepi, fedő alatt puhára főzöm. Amíg a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk