- olaj
- borsó
- liszt
- só, cukor
- friss petrezselyem
Kevés olajon puhára pároljuk a borsót (konzerv), majd kevés liszttel meghintjük. Felengedjük a konzerv borsó levével, majd hozzáöntünk vizet, és tejet - tetszés szerint. Addig kevergetjük, amíg főzelék sűrűségű nem lesz az egész. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd a legvégén megszórjuk friss petrezselyemmel.
A hagymát kevés forró zsírba teszem, a krumplit megpucolom és összevágom. A lepirított hagymát fűszerezem és felöntöm egy kevés vízzel, belerakom a krumplit, fűszerezem és fedő al...
Elkészítési idő: 1 óraA spenótlevelet bő vízben alaposan megmossuk, majd kevés forrásban lévő vízben kb. 5 perc alatt megpároljuk. Ha kicsit hűlt, a vízzel együtt összeturmixoljuk. Az olajból és a lisz...
Elkészítési idő: 40 perc1. A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk egy kevés xilit hozzáadásával. 2. A felét átszedjük egy turmixgépe vagy aprítógépbe, és pépesítjük. A pépet visszaöntjük a ma...
Elkészítési idő: 45 perclink
Elkészítési idő: