70 dkg kelkáposzta
1 kis zellergumó
1 nagy fej hagyma
szalonnabőr
babérlevél
őrölt kömény
só
bors
fűszerpaprika
ételízesítő
A kelkáposztát, a zellert és a vöröshagymát felkockázzuk, és a bors kivételével feltesszük főni annyi vízben, ami majdnem ellepi. Fedővel letakarjuk és időnként megkeverve puhára főzzük. Mielőtt elzárjuk alatta a lángot, kiveszünk belőle kb fél liternyit, botmixerrel pépesítjük majd visszaöntjük. Hagyjuk, hogy felforrjon, borsozzuk, végül elkeverjük.
http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/45-koretek/28-zelleres-kelkaposzta-fozelek-paleo-palanett.html
A zöldségek előkészítése (vágás és reszelés) után mindent egy tálba tesszük Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a a tojásokat, majd jól összekeverjük. Sütőpapírt helyezünk egy tepsibe,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát lepirítjuk, a fűszerekkel és 100 ml vízzel pörköltes alapot készítünk. Rárakjuk az ízlés szerint kockázott vagy karikára vágott burgonyát, a babérlevelet majd felöntjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hámozott és kockákra vágott tököt krumplival és 1 kk. aprított póréhagymával (nem olyan szagos és csípős, mint a vöröshagyma) vagy újhagymával, pici sóval, pici édes-nemes pirosp...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAttól függően, hogy milyen főzeléket szeretnénk, a zöldségeket előkészítjük: megtisztítjuk és kicsi hasábokra vagy kockákra vágjuk (sárgarépa, karalábé). A margarint felolvasztjuk...
Elkészítési idő: gyors! Nehézség: Könnyű