1 fej karfiol
1 vöröshagyma
1 marék zsenge hüvelyes borsó
1-2 db chili paprika vagy 1 tk. Erős Pista,
½ tk. kurkuma
½ tk. curry
3 cikk fokhagyma
3 cm friss gyömbér reszelve
1 konzerves kókusztej
1 marék friss korianderlevél
olaj, só, bors
Kevés olajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, add hozzá a reszelt gyömbért, illetve a zúzott fokhagymát és forgasd bele a kisebb rózsákra szedett karfiolt, majd a fűszereket. Ízlés szerint sózd. Kevés vizet hozzáadva, fedő alatt párold, majd add hozzá a kókusztejet, s ha újra felforrt, mehet bele a cukorborsó és már kész is! Friss korianderlevelekkel, főtt rizzsel tálald.
1: A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk. 2: A margarint egy lábasban felolvasztjuk, és megpirítjuk benne a cukrot, majd rátesszük a karalábé- é...
Elkészítési idő:A fagyasztott spenótot pici vizen alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk. Ha teljesen felengedett, aládobjuk a vajat, beleszórjuk a zsemlemorzsát, ráöntjük a tejszínt, és fűszerezzü...
Elkészítési idő: 20 percA kockázott vöröshagymát pici sóval olajon megdinszteljük. Mehet bele a zúzott fokhagyma. Picit dinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a gyalult tököt. Kb. 10 p...
Elkészítési idő: