Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kelvirág curry


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej karfiol
1 vöröshagyma
1 marék zsenge hüvelyes borsó
1-2 db chili paprika vagy 1 tk. Erős Pista,
½ tk. kurkuma
½ tk. curry
3 cikk fokhagyma
3 cm friss gyömbér reszelve
1 konzerves kókusztej
1 marék friss korianderlevél
olaj, só, bors

Elkészítés:


Kevés olajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, add hozzá a reszelt gyömbért, illetve a zúzott fokhagymát és forgasd bele a kisebb rózsákra szedett karfiolt, majd a fűszereket. Ízlés szerint sózd. Kevés vizet hozzáadva, fedő alatt párold, majd add hozzá a kókusztejet, s ha újra felforrt, mehet bele a cukorborsó és már kész is! Friss korianderlevelekkel, főtt rizzsel tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kelvirág curry

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilka
Gyömbéres sárgarépa főzelék - CMK
Avatar Gizi Kedvelnék
Gyömbéres sárgarépa főzelék - CMK

1. Egy lábasba felmelegítjük az olívaolajat, hozzádobjuk a vajat és a finomra vágott hagymát. Pár alatt üvegesre pirítjuk, belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, néhányszor gyor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsót átválogatjuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, sózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát. Időnként megkeverjük, hogy l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vöröslencsés sárgaborsó
Avatar Sinka Ferencné Kedvelnék
Vöröslencsés sárgaborsó

Tegyük fel a sárgaborsót főni az apróra vágott vagy reszelt hagymával és egy kis sóval a megadott vízmennyiség felében. Ha felforrt, vegyük közepesre a lángot, és főzzük a borsót p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Krumplifőzelék
Krumplifőzelék

1. Az kockára vágott krumplit felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet. Sózzuk. 2. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást. A tejfölben elkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk