-1 fél fej káposzta
-3 db krumpli
-só
-bors
- őrölt köménymag
-2 k kanál ételkeményítő(vagy liszt)
-1 hagyma
-pirospaprika
-200 ml tejszín
-olaj
A hagymát apróra vágom és megdinsztelem beleteszem az apróra vágott káposztát , feltöltöm vízzel és szép lassan főzöm mikor majdnem kész beleteszem
a kockára vágott krumplit ízlés szerint fűszerezem és készre főzöm.
A tejszínt elkavarom az ételkeményítővel és ráöntöm a káposztára összefőzöm .
A hagymát vaj és olíva olaj összeolvasztott keverékén puhára dinsztelem. Finoman sózom. Hozzáadom a köményt, majoránnát, fokhagymát, beleforgatom a burgonyát és a káposzta sötétebb...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposztát és a krumplit földarabolom, sós, vegetás vízben puhára főzöm. Megcsinálom a rántást, sok fokhagymát teszek bele, majd pirospaprikát. Végül belemerem a zöldséget, szü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA babot fazékba tesszük, felöntjük az alaplével, és lefedve kb. 20 percig főzzük. Közben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és enyhén megpirítjuk, hogy elveszítse a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 közepes sárga cukkinit jól megsúroltam és héjával együtt darabokra vágtam. Kacsazsíron hagymát dinszteltem, rátettem a cukkinit, 2 gerezd zúzott fokhagymát, és kevés húslevessel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű