- kb. 300 g bab (lehet konzerv is)
- 1 fej hagyma
- olaj
- só
- bors
- babérlevél
- ecet
A sűrítéshez:
- 5 kanál liszt
- 3 kanál olaj
- pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál tejföl
◾️A babot (kivéve, ha konzerv) beáztatjuk 4-5 órára vagy egy éjszakára is akár.
◾️A hagymát felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük.
◾️Hozzáadjuk a babot, a babérlevelet és felöntjük annyi vízzel, amennyi főzeléket szeretnénk.
◾️Mehet bele a só és a bors és 40-60 perc alatt puhára főzzük. A végén az ecettel ízesítjük.
◾️A zúzott fokhagymát az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a lisztet és szintén megpirítjuk.
◾️Kevés vízzel kikeverjük és jöhet bele a tejföl és a pirospaprika is.
◾️Ha megpuhult a bab, hozzáadjuk a tejfölös rántást és besűrítjük.
◾️Picit forraljuk és el is készült.
Feltétként kínálhatunk mellé fasírtot, pörköltet, vagy ami nálunk a kedvenc, apróra kockára vágott füstölt szalonnát és kolbászt lepirítva.
A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, a salátaleveleket alaposan megmossuk. Az előfagyasztott csirkemellkockát, a burgonyát, a sárgarépát, és a salátaleveleket annyi vízben, ami e...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA rántást kevés vízzel fel kell engedni, beletenni sót, cukort, vegetát,petrezselymet és a zöldborsót.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA borsót annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi épp ellepi. Amíg fő, világos rántást készítünk: 1 ek lisztet 3-4 ek olajon zsemleszínűre pirítunk, elzárjuk alatta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron pirítsuk le a finomra vágott vöröshagymát, majd futtassuk meg a fokhagymát is. Adjuk hozzá a kockázott kelkáposztát a kockákra vágott burgonyát, majd forgassuk át. Szórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű