2 üveg zöldbab
1 kisfej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
1 nagypohár tejfől
1 1/2 ek liszt
Kevés víz, só
Olajon megpárolok egy kis fej hagymát, majd az üveges zöldbabot ráborítom, sózóm és egy kevés pirospaprikát teszek bele, hogy színe legyen, majd 2 gerezd fokhagymát szétnyomok és azt is beleteszem, puhára főzöm.
Közben megcsinálom a tejfölös habarást, 1dl víz, 1-1/2 evőkanál liszt, csomómentesre keverem, majd beleteszek 1 pohár tejfölt és szintén csomómentesre keverem. A zöldbabot lehúzom a tűzről és a habarást hozzáöntöm, visszateszem 3-4 percre míg besűrűsödik.
A lencsét megmossuk és egy edénybe tesszük annyi vizet öntünk rá ami bőven ellepi, fűszerezzük és főzni kezdjük. Fedő alatt 30 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Közben a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa húst a sóval,babérlevéllel a vékonyra szelt hagymával felteszem főni.....a káposztát átmosom és lecsurgatom...mikor a hús már majd nem puha hozzá teszem a káposztát egyet forralo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, megmossuk alaposan, majd kisebb kockákra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni, sózzuk és teszünk bele 2-3 közepes babérlevelet és kb. egy evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A száraz sárgaborsót előző nap átmossuk, majd háromszoros mennyiségű vízben beáztatjuk minimum egy éjszakára. 2. Másnap leöntjük róla a vizet. 3. A vöröshagymát felkockázzuk é...
Elkészítési idő: 70 - 80 perc Nehézség: Könnyű