2 üveg zöldbab
1 kisfej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
1 nagypohár tejfől
1 1/2 ek liszt
Kevés víz, só
Olajon megpárolok egy kis fej hagymát, majd az üveges zöldbabot ráborítom, sózóm és egy kevés pirospaprikát teszek bele, hogy színe legyen, majd 2 gerezd fokhagymát szétnyomok és azt is beleteszem, puhára főzöm.
Közben megcsinálom a tejfölös habarást, 1dl víz, 1-1/2 evőkanál liszt, csomómentesre keverem, majd beleteszek 1 pohár tejfölt és szintén csomómentesre keverem. A zöldbabot lehúzom a tűzről és a habarást hozzáöntöm, visszateszem 3-4 percre míg besűrűsödik.
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Zöldborsóf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, meghámozzuk és vékonyra felkarikázzuk. Odatesszük főni, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Ha már majdnem puha a krumpli, a lisztet az olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a tejjel csomómentesre keverjük. A zöldborsót megpároljuk az olajon, fokozatosan hozzáadjuk az előre elkészített habarást és a fűszereket. Folyamatos kevergetés me...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA m irelit spenótot felolvasztom, majd megszórom liszttel és simára keverem, majd felöntöm tejjel és fokhagymával, sóval, borssal izsítem. Összeforralom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű