2 üveg zöldbab
1 kisfej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
1 nagypohár tejfől
1 1/2 ek liszt
Kevés víz, só
Olajon megpárolok egy kis fej hagymát, majd az üveges zöldbabot ráborítom, sózóm és egy kevés pirospaprikát teszek bele, hogy színe legyen, majd 2 gerezd fokhagymát szétnyomok és azt is beleteszem, puhára főzöm.
Közben megcsinálom a tejfölös habarást, 1dl víz, 1-1/2 evőkanál liszt, csomómentesre keverem, majd beleteszek 1 pohár tejfölt és szintén csomómentesre keverem. A zöldbabot lehúzom a tűzről és a habarást hozzáöntöm, visszateszem 3-4 percre míg besűrűsödik.
A tököt besózom, átforgatom és állni hagyom. A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom és az olajon kevergetve megdinsztelem. Lehúzom a tűzről, megszórom a pirospaprikával, rádo...
Elkészítési idő:A lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadj...
Elkészítési idő:A borsószemeket az apróravágott petrezselyemmel, a sóval és a cukorral felteszem főni, annyi vízben, hogy épphogy ellepje a borsót (különben minden főzeléknek ez a titka, nem szaba...
Elkészítési idő: