3 ek olívaolaj
» 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva
» 1 nagyobb vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
» 80 dkg cukkini, fele kockázva, fele 1 cm vastagra karikázva
» 1 csokor kapor durvára aprítva, szára vékonyra karikázva
» 3 dl paradicsomlé
» 2 dl alaplé
» só, frissen őrölt bors
Az olajat egy két-három literes lábosban, közepes lángon felmelegítek.
Rászórom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig folyamatosan kevergetve puhára párolom.
Ráreszelem a fokhagymát, pár másodpercig pirítom, majd ráborítom a felkockázott cukkinit.Megszórom a kapor felaprított szárával, sózom, borsozom és 2-3 percig tovább kevergetem.
Ráöntöm a paradicsomlevet és az alaplevet, majd lefedve 7-8 perc alatt puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem. Egy vastag falú serpenyőt füstölésig hevítek, rálocsolok fél evőkanál olajat és a felszeletelt cukkini szeletek mindkét oldalát pár perc alatt megsütöm.
Tálaláskor összeforgatom a paradicsomos alappal és megszórom friss kaporral. Pár csepp olívaolajjal és frissen őrölt borssal ízesítem.
Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de a kapor és a paradicsom tényleg illenek egymáshoz. Az érett paradicsom édes savassága és a kapor jellegzetes, megosztó íze nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az amúgy unalmas cukkinit egyenesen a mennyekbe repítsenek. Egy nagyon gyors és egyszerű főzelék, ami a nyári melegben az egyik legjobb frissítő fogás lehet.
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és bő forrásban levő vízben blansírozzuk (2-3 percet főztem), átmossuk jéghideg vízzel és leszűrjük. A krumplit meghámozzuk, nagyobb darabok...
Elkészítési idő:A csirkemellet csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, majd a felforrósított olívaolajon, egy mélyebb serpenyőben megpirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, rádobjuk, amint érződik az...
Elkészítési idő:A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük,...
Elkészítési idő: 47 perc1. 2 doboznyi konzervborsót ( a kisebb fajta doboz) leszűrűnk. 2. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, majd ráborítjuk a borsót. Átforgatjuk, csak annyi időre, hogy átfényesedj...
Elkészítési idő: