3 ek olívaolaj
» 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva
» 1 nagyobb vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
» 80 dkg cukkini, fele kockázva, fele 1 cm vastagra karikázva
» 1 csokor kapor durvára aprítva, szára vékonyra karikázva
» 3 dl paradicsomlé
» 2 dl alaplé
» só, frissen őrölt bors
Az olajat egy két-három literes lábosban, közepes lángon felmelegítek.
Rászórom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig folyamatosan kevergetve puhára párolom.
Ráreszelem a fokhagymát, pár másodpercig pirítom, majd ráborítom a felkockázott cukkinit.Megszórom a kapor felaprított szárával, sózom, borsozom és 2-3 percig tovább kevergetem.
Ráöntöm a paradicsomlevet és az alaplevet, majd lefedve 7-8 perc alatt puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem. Egy vastag falú serpenyőt füstölésig hevítek, rálocsolok fél evőkanál olajat és a felszeletelt cukkini szeletek mindkét oldalát pár perc alatt megsütöm.
Tálaláskor összeforgatom a paradicsomos alappal és megszórom friss kaporral. Pár csepp olívaolajjal és frissen őrölt borssal ízesítem.
Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de a kapor és a paradicsom tényleg illenek egymáshoz. Az érett paradicsom édes savassága és a kapor jellegzetes, megosztó íze nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az amúgy unalmas cukkinit egyenesen a mennyekbe repítsenek. Egy nagyon gyors és egyszerű főzelék, ami a nyári melegben az egyik legjobb frissítő fogás lehet.
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vagy kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, a babérlevéllel együtt puhára főzzük. A zsírból és lisztből zsemleszínűre pirított r...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAlaposan mossuk meg a salátát, és nagyobb darabokra vágjuk össze. Egy edénybe tegyük bele az olajat és az apróra vágott fokhagymát, kicsit futtasuk meg, amíg az illatok kijönnek....
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, vagy karikára vágjuk - ahogy szeretjük. Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig kis l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldborsót a vízbe teszem és kevés sóval vagy 1 kocka vegetával főzöm. Közben 20 perc múlva a borsó szemeket fakanállal szétnyomkodom az edény falánál, majd még főzöm tovább.Ha...
Elkészítési idő: 1 ó. Nehézség: Könnyű