1 kg tök
1 hagyma
1 csokor kapor
2 dl tejföl
1 db leveskocka
só
bors
2 kanál finomliszt
olaj
Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon.
A tököt besózzuk, majd kicsit állni hagyjuk, kinyomkodjuk, és a hagymára tesszük, átforgatjuk, rátesszük a finomra vágott kaprot, felöntjük annyi vízzel, amennyi kissé ellepi, belemorzsoljuk a leveskockát és puhára megfőzzük.
Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, végül behabarjuk vele a tököt, összefőzzük és ízlés szerint után ízesítjük.
A káposzta külső leveleit szedjük le és vágjuk ki a torzsáját. A káposztát vágjuk vékony csíkokra. Majd tegyük egy lábasba és annyi vízzel és paradicsomlével öntsük föl, ami éppen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk olajon dinszteljük.A burgonyát pucoljuk meg karikázzuk fel.A hagymát fűszerezzük majd rakjuk rá a burgonyát és öntsük fel vízzel. A rántáshoz az olajat meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét átmossuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az egészben hagyott hagymát, a zúzott fokhagymát, és 1 l sonkalé plusz víz keverékében, ha nincs, csak sós vízben, lassú tűzön megfőz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA rebarbarát megpucoljuk, a vékony héját lehúzzuk és apró kockákra vágjuk. Feltesszük főni az áfonyával együtt annyi vízben ami ellepi, sót és cukrot adunk hozzá ízlés szerint. Van...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű