menu

Családireceptkönyv.hu

Száraz sárgaborsó főzelék


Írta:

Elk. idő: 1 öra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sárgaborsó 0.5 kg, zsír 10 dkg, liszt 2 ek., bors, só 1-1 késh., hagyma 1/2 fej.

Elkészítés:


A borsót megtisztítjuk, megmossuk és feltesszük főzni. Ha puha, szitán áttörjük a borsót, finomra vágott hagymás rántással berántjuk, teszünk bele kevés sót és törött borsot.

Száraz sárgaborsó főzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdélyi tejszínes fehérbab főzelék
Erdélyi tejszínes fehérbab főzelék

A babot előző este beáztatjuk. Sós vízben feltesszük főni a babérlevelekkel és a fokhagymával. Kevés almaecetet is adunk hozzá. A csombort (borsikafű) és a lestyánt szárastól be...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Krumplifőzelék liszt nélkül
Krumplifőzelék liszt nélkül

- A burgonyát meghámozom, felkockázom és annyi vízben, ami éppen ellepi, sóval, babérlevéllel puhára főzöm. - Mikor a burgonya megfőtt a tejfölt bele öntöm a turmuxba, rászedek 5...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Indiai lencsefőzelék
Indiai lencsefőzelék

A lencsét reggel (vagy előző este) háromszoros mennyiségű vízbe beáztatjuk. Főzés előtt leöntjük róla a vizet, és egy nagy lábasban friss vízzel öntjük fel, majd kb. 40 perc alatt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsót átmossuk és 3 dl vízbe áztatva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap elkészítés előtt leöntjük róla a vizet és 2 dl friss vízben feltesszük főni. A hagymát felkock...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk