sárgaborsó 0.5 kg, zsír 10 dkg, liszt 2 ek., bors, só 1-1 késh., hagyma 1/2 fej.
A borsót megtisztítjuk, megmossuk és feltesszük főzni. Ha puha, szitán áttörjük a borsót, finomra vágott hagymás rántással berántjuk, teszünk bele kevés sót és törött borsot.
A zöldborsófőzelék elkészítéséhez a zöldborsót kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk kiolvadni. A petrezselyem a szárát finomra vágjuk, majd a levelét is, és azt félretesszük. E...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lencsét oda teszem főni, egy szál babérlevéllel. Izesítem sóval, ételízesítővel. Ha megfőtt akkor egy pici fej hagymával és 2-3 gerezd fokhagymával készítek szemleszínű rántást,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük, összekeverjü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűmosás. darabolás. főzés .
Elkészítési idő: 10 Nehézség: Könnyű