4 főre
1 ek vaj
3 ek olívaolaj
1 nagyobb fej vöröshagyma, finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma
1 tk római őrölt rómaikömény
fél kg lencse, előző este bő vízbe beáztatva
1,2 l alaplé
2 babérlevél
1 ek dijoni mustár
2 dl joghurt
1 ek aprított, friss tárkonylevél
fél citrom reszelt héja és leve
só, frissen őrölt bors
fejenként egy tojás
pár szem pirított dióbél
Egy 3-4 literes fazékban, közepes lágon összeolvasztjuk a vajat az olajjal. Rádobjuk az aprított hagymát, finoman sózzuk és 3-4 percig fonnyasztjuk. Egy-egy kanál vízzel meglocsoljuk, hogy gyorsabban puhuljon. Ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a köménnyel és további 10 másodpercig együtt pirítjuk. Jöhet rá a lencse, az alaplé és a babérlevél. Lefedve, kb 35-40 percig főzzük. Én nem főzöm rommá. Két merőkanálnyit kiveszek, pürésítem, majd visszaöntöm az alaphoz. A joghurtot kikeverem a mustárral, tárkonnyal, citromhéjjal és a citromlével és ezt is a főzelékhez adom. Elegyítem, majd 2-3 percig forralom. Utólag sózom, borsozom mert főzés közben a sótol a lencse keményedik és lasabban fő meg. Chili és Vanília féle buggyantott tojással, friss tárkonnyal, chilipehellyel , dióval tálalom.
Krémes cukkinis tészta Pörkölttel A magyarok számára ez a tipikus étel, vagy utálják, vagy szeretik. Gyerekként én utáltam. Az iskolában egyszerűen letakartam a tányért egy szal...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vöröshagymát és a kaprot felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kapor felét, 1-2 pe...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA borsót annyi vízben, ami éppen ellepi, és 1 ek. cukorral, illetve 1 ek. ételízesítővel puhára főzzük. A tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a borsóhoz, jól elkeverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott és kockára vágott krumplit beletesszük egy lábasba és annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főzni. Beledobunk egy egész fej hagymát, babérlevéllel ízesítjük, sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű