- 2 kg krumpli
- 1 kis doboz tejföl
- 2 púpos ev liszt
- 1 dl olaj
- babérlevél, só, ecet
A krumplit meghámozzuk felkockázzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, ezután sózzuk és beledobunk pár babérlevelet. Ha a krumpli megfőtt belekeverjük a rántást, majd a pohár tejfölt. 2 prcig forraljuk majd hozzáadjuk az ecetet kb. egy evőkanállal.
Előző este az elkészítendő mennyiségű babot beáztatjuk, másnap a főzelékhez vizet teszünk fel forrni. A babot beletesszük, a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát apróra belekocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát a kókuszolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a mirelit zöldborsót, és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett néhány percig pároljuk. Megszórjuk a fűsz...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. A kaporzöldet megtisztítjuk a vastagabb száraktól és apróra vágjuk. 2. A cukrot egy edényben világosra karamellizáljuk, felöntjük egy pohár vízzel és felolvasztjuk. 3. A zsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répákat meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük. Megsózzuk, vegetával ízesítjük. Vizet öntünk alá (kb. 2 dl) és puhára főzzük. A végén belekeverjük az apró...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű