- 2 kg krumpli
- 1 kis doboz tejföl
- 2 púpos ev liszt
- 1 dl olaj
- babérlevél, só, ecet
A krumplit meghámozzuk felkockázzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, ezután sózzuk és beledobunk pár babérlevelet. Ha a krumpli megfőtt belekeverjük a rántást, majd a pohár tejfölt. 2 prcig forraljuk majd hozzáadjuk az ecetet kb. egy evőkanállal.
1. Étolajat hevítünk egy lábasban. 2. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. 3. Ezután öntsük fel a vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt besózom, átforgatom és állni hagyom. A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom és az olajon kevergetve megdinsztelem. Lehúzom a tűzről, megszórom a pirospaprikával, rádo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk egy kevés xilit hozzáadásával. 2. A felét átszedjük egy turmixgépe vagy aprítógépbe, és pépesítjük. A pépet visszaöntjük a ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA füstölt húst és a lencsét egy pár órára vízbe áztatjuk. A füstölt húst vízben megfőzzük. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, kockákra vágjuk, és félretesszük. A levébe tesszük...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű