- 2 kg krumpli
- 1 kis doboz tejföl
- 2 púpos ev liszt
- 1 dl olaj
- babérlevél, só, ecet
A krumplit meghámozzuk felkockázzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, ezután sózzuk és beledobunk pár babérlevelet. Ha a krumpli megfőtt belekeverjük a rántást, majd a pohár tejfölt. 2 prcig forraljuk majd hozzáadjuk az ecetet kb. egy evőkanállal.
Rántást készítünk, kicsi tejjel és vízzel felengedjük, a mirelit spenótot felolvasztjuk benne.Cukrot, sót, egy marék grízt teszünk bele és 8-10 percig főzzük.
Elkészítési idő: 1 óraA lencsét alaposan megmossuk, átválogatjuk, hideg vízben 8 órát áztatjuk. A csíkokra vágott hagymát és a szalonnát olajban üvegesre pároljuk, pirospaprikázzuk, majd felöntjük vízz...
Elkészítési idő: 30 percA répát és az almát megtisztítjuk és meghámozzuk. A csirkét felkockázzuk. A felkarikázott répát feltesszük főni, 5 perc után mellédobjuk a csirkét. Újabb 10 perc után mehet bele...
Elkészítési idő: 20 percA kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tessz...
Elkészítési idő: