1 kg sárgarépa (mért súly hámozás után)
1 tk curry por
1 dl kókusztejszín
1ek kukoricakeményítő
1 gerezd fokhagyma
fél tk kókuszolaj
só, bors
A sárgarépákat felkarikázom, majd a felhevített kókuszolajon kicsit megpirítom. Hozzáadom az összezúzott fokhagymát, átkeverem, majd mikor már érezhető a fokhagyma illata, rászórom a curry port, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózom, borsozom majd félpuhára főzöm. Ha a kellő állagot elérte a répa, kikeverek egy csapott evőkanál keményítőt 1 dl cocomas-szal majd a répához öntöm és addig forralom, míg poszogni nem kezd, mint a puding.
A babot, hagymát, babérlevelet feltesszük főni. Miután megpuhult, berántjuk,fűszerezzük, a húst beledobjuk, újraforraljuk és a végén pedig ecetet rakunk bele ízlés szerint.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst előtte levő nap este összeállítom,hogy az ízek összeérjenek egy tálba belerakom a húst belereszelem a hagymát,fokhagymát hozzárakom a fűszereket végén a rizsával jól összedo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA laskára vágott kelkáposztát és a kockára vágott krumplit felteszem főni annyi vízben amennyi ellepi. Delikáttal, sóval és füszerköménnyel ízesítem. Amíg fő az olajból és a lis...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA káposztát külső leveleitől megtisztítjuk és metéltre vágjuk, megmossuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, felöntjük annyi vízzel, amennyi...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű