Családireceptkönyv.hu

Babérleveles burgonyafőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,20 kg burgonya,
1-2 dkg só,
1-2 kanál ecet,
1 kávéskanál finomra vágott vöröshagyma,
4 dkg zsír,
4 dkg liszt,
2 dl tej,
1/2 dl tejföl,
1 babérlevél,
esetleg késhegynyi törött bors.

Elkészítés:


A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk, annyi hideg vízzel tesszük főni, amennyi ellepi, hozzáadjuk a tejet is, továbbá a nagyon finomra vágott hagymát és a babérlevelet. Felforraljuk, megsózzuk és mérsékelt tűzön félpuhára főzzük. Ezalatt elkészítjük az egészen világos rózsaszínűre pirított rántást. A megpirított rántást a tűzről lehúzva, hideg vízzel felöntjük, simára keverjük, óvatos kevergetéssel hozzáadjuk a főzelékhez. Mérsékelt tűzön 5-6 percig néha kevergetve főzzük. A kész főzeléket enyhén megsavanyítjuk. Megtejfölözzük, esetleg késhegynyi borsot keverünk hozzá.

Trükkök, tippek, praktikák:


sült virslivel nagyon jó (süni)

Babérleveles burgonyafőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsót többször átmossuk, majd feltesszük főni kétszer annyi vízbe a babérlevelekkel, a zsírral és a fűszerekkel. Addig főzzük, amíg puha nem lesz. Kb. egy óra alatt elkészü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nusika
Zöldborsó főzelék
Avatar Nusika Kedvelnék
Zöldborsó főzelék

A zöldborsót a vízbe teszem és kevés sóval vagy 1 kocka vegetával főzöm. Közben 20 perc múlva a borsó szemeket fakanállal szétnyomkodom az edény falánál, majd még főzöm tovább.Ha...

Elkészítési idő: 1 ó.
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

Kevés olajon a borsót megfuttatni, 1 ek. liszttel megszórni, egy kis vízzel felönteni majd 1/2 liter tejjel felfőzzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Paradicsomos krumplifőzelék
Paradicsomos krumplifőzelék

A krumplit meghámozom, felaprítom és felteszem kevés sós vízben főni. Hozzá adom a zellert, a babért és a paradicsompürét és puhulásig főzöm. Közben az olajból és lisztből rántást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk