- 1 nagy tök (kb 1,5-2 kg)
- 1 csokor kapor
- 2 dl tejföl
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
A rántáshoz:
- 1-2 ek olaj
- 8 ek liszt
- 1 fej vöröshagyma
- Ecet, cukor
- A tököt előző este megpucoljuk, legyaluljuk, besózzuk. Hűtőbe tesszük
- Másnap kicsavarom a tököt, a levét félre teszem.
- Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk.
- Levesszük a lángról, rászórjuk a lisztet és a kicsavart tököt. Alaposan összekavarjuk a tököt a liszttel.
- Kevés (!) vízzel felöntjük. Közepes lángon, gyakori kavargatás (!) mellett felforraljuk. Ekkor még nagyon sűrű. A tök sós levéből hozzáteszünk annyit, hogy jó ízű legyen
- Beletesszük a tejfölt
- Fővés végén figyeljük, hogy milyen a főzelék állaga, és ha még elbír a kicsavart léből, akkor azt hozzáadjuk.
- A vége fele ecetezzük, cukrozzuk
- Apróra vágott kaprot szórunk rá, de azzal már nem főzzuk, cask lefedjük, és hagyjuk állni egy órát
- Megfuttatás: üveges lesz a hagyma
- Amikor felrakjuk a tököt főni, akkor nagyon könnyen odaéghet, tehát sokat kell kavargatni. Esetleg vaslapot lehet alátenni.
Előző nap a sárgaborsót beáztatjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesedésig pároljuk. Rátesszük a lecsöpögtetett sárgaborsót, a babérlevelet, és felöntjük az alaplé...
Elkészítési idő: 1,5 óraSárgarépát megpucolom, karikára vágom, a karfiolt rózsáira szedem, természetesen megmosom, de ezt mindenki tudja! Zsiradékon megpárolom először a sárgarépát, megsózom, majd amikor...
Elkészítési idő:Rántást készítünk, majd vízzel felengedjük, sót, cukrot és a mirelit sóskát beletesszük.Összefőzzük majd a 2 tojás sárgáját óvatosan belefőzzük!
Elkészítési idő: 1 óraA paszulyt puhara fozzuk Rántást keszitunk a lisztbol , es az olajbol...ne legyen nagyon barna Levesszuk a tuzrol es hozzatesszuk a piros paprikat, a paradicsompasztát, es csomom...
Elkészítési idő: 2 ora