menu

Családireceptkönyv.hu

Tökfőzelék Kati mama módra


Írta:

Elk. idő: kb 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 nagy tök (kb 1,5-2 kg)
- 1 csokor kapor
- 2 dl tejföl
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom

A rántáshoz:
- 1-2 ek olaj
- 8 ek liszt
- 1 fej vöröshagyma

- Ecet, cukor

Elkészítés:


- A tököt előző este megpucoljuk, legyaluljuk, besózzuk. Hűtőbe tesszük
- Másnap kicsavarom a tököt, a levét félre teszem.
- Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk.
- Levesszük a lángról, rászórjuk a lisztet és a kicsavart tököt. Alaposan összekavarjuk a tököt a liszttel.
- Kevés (!) vízzel felöntjük. Közepes lángon, gyakori kavargatás (!) mellett felforraljuk. Ekkor még nagyon sűrű. A tök sós levéből hozzáteszünk annyit, hogy jó ízű legyen
- Beletesszük a tejfölt
- Fővés végén figyeljük, hogy milyen a főzelék állaga, és ha még elbír a kicsavart léből, akkor azt hozzáadjuk.
- A vége fele ecetezzük, cukrozzuk
- Apróra vágott kaprot szórunk rá, de azzal már nem főzzuk, cask lefedjük, és hagyjuk állni egy órát

Trükkök, tippek, praktikák:


- Megfuttatás: üveges lesz a hagyma
- Amikor felrakjuk a tököt főni, akkor nagyon könnyen odaéghet, tehát sokat kell kavargatni. Esetleg vaslapot lehet alátenni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
ZÖLDBABFŐZELÉK
ZÖLDBABFŐZELÉK

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almapüré csirkehússal babáknak
Almapüré csirkehússal babáknak

A csirkemellet megmossuk, egészben annyi vízzel feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Sóval ízesítjük, és fedő alatt kis lángon puhára főzzük (kb. 20 perc). Az almákat meghámozzuk,...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sóska mártás
Sóska mártás

A mirelit sóskát felolvasztom, megszórom liszttel, felöntöm tejszínnel és sóval, borssal, cukorral izesítem Összeforralom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenót
Spenót

A friss spenótleveleket megtisztítom a vastagabb erektől. (a levelet összehajtva megfogom, a fonák van kívül és a szárát a másik kezemmel lehúzom)Kevés olajon megpárolom míg pépes...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk