Családireceptkönyv.hu

Krumplifőzelék tejfölös habarással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli
1 teáskanál ételízesítő

2 db babérlevél
1 evőkanál liszt
2-3 dl tejföl

Elkészítés:


A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Addig főzzük, míg a krumpli teljesen puhára fő.
A lisztet keverjük simára a tejföllel, adjunk hozzá egy kevés főzőlevet, és szintén keverjük simára. Ezután a tejfölös-lisztes keveréket öntsük a krumplira, majd állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik a főzelék.

Krumplifőzelék tejfölös habarással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lencsefőzelék sonka csikokkal
Lencsefőzelék sonka csikokkal

A lencsét kiválogatom hideg vízben többször átmosom és előző este beáztatom.Másnap az áztatott vizet leöntöm újból feltöltöm vízzel sót teszek bele babérlevelet, és ízlés szerint t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

A vajat megolvasztom és a borsot ráborítom, felöntöm a tejjel és megsózom. Mielőtt fel forna az olajból és a lisztből rántást készítek, hozzáöntöm a borsohoz, ráteszem a tetrezsel...

Elkészítési idő: 30 per
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zelleres kelkáposztafőzelék (paleo)
Zelleres kelkáposztafőzelék (paleo)

A kelkáposztát, a zellert és a vöröshagymát felkockázzuk, és a bors kivételével feltesszük főni annyi vízben, ami majdnem ellepi. Fedővel letakarjuk és időnként megkeverve puhára f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk