1 kg krumpli
1 teáskanál ételízesítő
só
2 db babérlevél
1 evőkanál liszt
2-3 dl tejföl
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Addig főzzük, míg a krumpli teljesen puhára fő.
A lisztet keverjük simára a tejföllel, adjunk hozzá egy kevés főzőlevet, és szintén keverjük simára. Ezután a tejfölös-lisztes keveréket öntsük a krumplira, majd állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik a főzelék.
A füstölt húst és a lencsét egy pár órára vízbe áztatjuk. A füstölt húst vízben megfőzzük. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, kockákra vágjuk, és félretesszük. A levébe tesszük...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA káposzta külső, sérült leveleit eltávolítjuk. A káposztafejet leöblítjük, kettévágjuk, torzsáját kiemeljük, és leveleit vékony csíkokra vágjuk-gyaluljuk. A hagymát meghámozzuk és...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KözepesAlaposan mossuk meg a salátát, és nagyobb darabokra vágjuk össze. Egy edénybe tegyük bele az olajat és az apróra vágott fokhagymát, kicsit futtasuk meg, amíg az illatok kijönnek....
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűOlajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával és a tököt beletéve megsózzuk. Fedő alatt, időnként megkeverve a tököt saját levében puhára pároljuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű