0, 5 kg borsó
víz
1, 5 dl tej
cukor, ételízesítő
2 ek. (teljes kiőrlésű)liszt
A borsót annyi vízben, ami éppen ellepi, és 1 ek. cukorral, illetve 1 ek. ételízesítővel puhára főzzük.
A tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a borsóhoz, jól elkeverjük, tovább ízesítjük cukorral és ételízesítővel, ha szükséges és már késsz is.
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Addig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉtolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután öntsük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rárakjuk a felszeletelt káposztát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Palacsintasütőben lassú tűzön sütjük fedő alatt. Jól pirítsuk meg.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű