menu

Családireceptkönyv.hu

Tejes borsófőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0, 5 kg borsó
víz
1, 5 dl tej
cukor, ételízesítő
2 ek. (teljes kiőrlésű)liszt

Elkészítés:


A borsót annyi vízben, ami éppen ellepi, és 1 ek. cukorral, illetve 1 ek. ételízesítővel puhára főzzük.
A tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a borsóhoz, jól elkeverjük, tovább ízesítjük cukorral és ételízesítővel, ha szükséges és már késsz is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Finomfőzelék
Finomfőzelék

A borsót, a vékonyra karikázott répát, a kicsi darabokra vágott karalábét és karfiolt feltesszük főni annyi víz-tej fele-fele arányú keverékében, amennyi ellepi. Beledobjuk a húsl...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis édes káposzta főzelék
Krumplis édes káposzta főzelék

A hagymát apróra vágom és megdinsztelem beleteszem az apróra vágott káposztát , feltöltöm vízzel és szép lassan főzöm mikor majdnem kész beleteszem a kockára vágott krumplit ízlés...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szárazbab főzelék
Szárazbab főzelék

A megtisztított babot este beáztatjuk és másnap hideg vízben főni tesszük. Készíthetjük rántás nélkül is, tejfölös habarással, fokhagymával ízesítve. -A zsírból, lisztből zsemle...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bedő
Spenót
Spenót

A spenótot megfőzzük sós vízbe, amikor már megpuhult készítünk egy fokhagymás rántást. Felengedjük tejjel. A vízből kiszedjük a spenótot. Késsel összedaraboljuk és beletesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk