1/2 kg krumpli
1 nagy pohár tejföl
2 evőkanál liszt
só, bors
ételízesítő
1 csipet pirospaprika
2 db babérlevél
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobjuk a babérlevelet, borssal, sóval, delikáttal ízesítjük (ízlés szerint). Amíg fő a krumpli, elkészítjük a habarást. A lisztet egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a pirospaprikát is. Amikor a krumpli megfőtt, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a habarást. Ha nem elég sűrű, akkor egy pici lisztet még vízzel elkeverünk, és azt is az ételhez adjuk. Megvárjuk, még rottyan egyet, és kész is. Fasírttal, töltelékkel tálalhatjuk. Nagyon gyors és ízletes étel.
Paradicsomos káposzta nálam . Az összevágott káposztát felteszem vízben főni ,sót , majorannát rakok bele . Húsgombóc , darálthús , só , bors , fokhagyma , rizs és tojás , belera...
Elkészítési idő:A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdos...
Elkészítési idő:A finomra aprított hagymát közepes tűzön egy lábosban puhára pirítom az olajon. Finoman sózom, egy-egy kanál vízzel meglocsolom, hogy gyorsabban megpuhuljon. Ráreszelem a fokhagymá...
Elkészítési idő: