1/2 kg krumpli
1 nagy pohár tejföl
2 evőkanál liszt
só, bors
ételízesítő
1 csipet pirospaprika
2 db babérlevél
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobjuk a babérlevelet, borssal, sóval, delikáttal ízesítjük (ízlés szerint). Amíg fő a krumpli, elkészítjük a habarást. A lisztet egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a pirospaprikát is. Amikor a krumpli megfőtt, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a habarást. Ha nem elég sűrű, akkor egy pici lisztet még vízzel elkeverünk, és azt is az ételhez adjuk. Megvárjuk, még rottyan egyet, és kész is. Fasírttal, töltelékkel tálalhatjuk. Nagyon gyors és ízletes étel.
A paszulyt puhara fozzuk Rántást keszitunk a lisztbol , es az olajbol...ne legyen nagyon barna Levesszuk a tuzrol es hozzatesszuk a piros paprikat, a paradicsompasztát, es csomom...
Elkészítési idő: 2 ora1. Mosd át többször a lencsét, és tedd hideg vízbe ázni legalább 3-4 órára. 2. Tedd fel egy lábasba főni a lencsét az áztatóvizében a füstölt hússal és a babérlevéllel. Ha...
Elkészítési idő: 50 percA tököt hámozás után magozd ki és gyaluld le. A hagymát és a kaprot aprítsd fel, majd a felét fonnyaszd meg olívaolajon. Add hozzá a tököt, a citromlevet, és öntsd fel körülbelül 6...
Elkészítési idő: