60 dkg zöldborsó
3dl tej
só, bors
1 csokor petrezselyem
2dl tejföl vagy zsírszegény tejszín
1/2 ek étkezési keményítő
A zöldborsót 3dl tej és 3dl víz keverékével puhára főzzük.Ha megpuhult, akkor a tejfölös keményítővel behabarjuk főzelékünket.
Végül pedig az apróra vágott friss petrezselyemmel koronázzuk meg.
Május végén június elején leszüretelt saját borsóból igazán Isteni, így nem csak a főzés miatt lehetünk büszkék magunkra:-)
Vetésre fel!!!
Rántott parízerrel előcsalogathatjuk a sulis ebédek emlékét:-)
Diétázok párolt csirkemellel is ehetik és persze a habaráshoz zsírszegény tejfölt és szénhidrát csökkentett lisztet használjanak.
A babot már előző este beáztatjuk, de legkésőbb 3-4 órával a főzés előtt. Az előáztatott babot és a füstölt húst (tarja, oldalas, esetleg kisebb csülök) egy fazékba tesszük, és an...
Elkészítési idő: 1 óraMegmostuk, meghámoztuk a zöldségeket (sok sárgarépa, 5-6 nagy darab, kb. egy kiló meg egy kisebb patiszon). (Apatiszont ki is kellett volna magozni…) Lereszeltük hosszabb darabokr...
Elkészítési idő:A száraz fejtett babokat előző este vízbe áztatjuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi feltesszük főzni a sárgarépával, babérlevéllel és kevés sóval. Nagyjából egy óra szükséges,...
Elkészítési idő:A zsírjára süssük ki a szalonnakockáinkat, majd az apróra vágott vöröshagymával együtt a serpenyőben megpirítjuk. Készítsünk pörköltalapot, tegyük bele a zöldbabot és pároljuk puh...
Elkészítési idő: