60 dkg zöldborsó
3dl tej
só, bors
1 csokor petrezselyem
2dl tejföl vagy zsírszegény tejszín
1/2 ek étkezési keményítő
A zöldborsót 3dl tej és 3dl víz keverékével puhára főzzük.Ha megpuhult, akkor a tejfölös keményítővel behabarjuk főzelékünket.
Végül pedig az apróra vágott friss petrezselyemmel koronázzuk meg.
Május végén június elején leszüretelt saját borsóból igazán Isteni, így nem csak a főzés miatt lehetünk büszkék magunkra:-)
Vetésre fel!!!
Rántott parízerrel előcsalogathatjuk a sulis ebédek emlékét:-)
Diétázok párolt csirkemellel is ehetik és persze a habaráshoz zsírszegény tejfölt és szénhidrát csökkentett lisztet használjanak.
A cukkinit alaposan megmossuk és héjával együtt kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. Teflonbevonatú edényben a kevés olajon hirtelen átpirítjuk. Fedővel lefedve pár percig pároljuk a...
Elkészítési idő: 30 percAz apró kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a nagy darabokra vágott füstölt kolbászt a piros paprikát, borsot és a megmosott, beáztatott sárgaborsót, b...
Elkészítési idő: 2 óraA felesborsót előző este beáztatatjuk./Hamarabb megfő másnap,és nem puffasszt annyira/ Másnap alaposan átmossuk,és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje Fűszerezzük.Puhára főzzük.A v...
Elkészítési idő: