• 40 dkg lencse
• 4 dkg kókuszzsír
• 1 ek. tápiókaliszt
• ½ fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 kk. mustár
• 1 babérlevél
• 1 késhegynyi pirospaprika
• só, édesítő, ecet – ízlés szerint
• 200 g tejföl
A lencsét 12 órát áztatom (hogy ne bántsa a hasam), közben 4 alkalommal lecserélem az áztató vizet.
A lencsét hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a babérlevelet, megsózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük.
A kókuszzsírból és tápiókalisztből világos rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, föleresztjük egy kevés hideg vízzel, simára keverjük, és a megfőtt lencsére szűrjük. Ecettel, édesítővel, mustárral ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt (vagy tejföl helyettesítőt) és néhány percig forraljuk.
A lencsében főzhetünk füstölt húst vagy szalonnát. Vegetáriánusok viszont adhatnak hozzá pici folyékony füstöt.
Paleós változata szerintem egyszerűbb, laktatóbb és nem kell keresni benne az „anyagot”, mert bőven ott van az! A hozzávalókat felaprítjuk és feltesszük főzni annyi vízben, amenny...
Elkészítési idő:Felaprítottam a hagymát és a kaprot gondosan, hogy nagyobb darabok ne maradjanak. A gyalult tököt megmostam, és kifacsartam belőle a nedvességet. A kapor 2/3-ad részét megpirítot...
Elkészítési idő:Rántást készítünk rizslisztből és kacsazsírból. amikor kész a rántás, lehúzzuk a tűzhelyről, és a feldarabolt medvehagymaleveleket beletesszük, átforgani pár percig, miután visszat...
Elkészítési idő: