Fehér fejes káposzta
Kis fej vöröshagyma
só
paradicsom konzerv
édesítő (dia-wellness negyedannyi)
Rántáshoz:
olaj
liszt (teljes kiőrlésű tönkölyliszt
Felrakom a káposztát annyi vízbe főni,hogy pont ellepje.
Vöröshagymát kockázok a tetejére,megsózom.
Addig főzöm,amíg meg nem puhul.
Rántást készítek,majd felengedem a paradicsommal és káposzta főzőlével. Ezt a káposztához teszem és ízlés szerint édesítem.
Sült oldalassal tálalom.
Elkészítése: A sárgaborsót megmossuk, majd sós vízbe feltesszük főni. Amikor a sárgaborsó megpuhult belekavarjuk a tejfölt. A tükörtojásokat megsütjük, szív alakúra kiszúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A lencsét egy pár órára vízbe áztatjuk. 2. A lencsét vízbe tesszük, az apróra vágott hagymát és a babérlevelet is hozzáadjuk. Sózzuk, és puhára főzzük. 3. A lisztből, az ol...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, vagy karikára vágjuk - ahogy szeretjük. Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig kis l...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk, a borsót kifejtjük (télen jó a mirelit is). A répát, karalábét kockákra vágjuk. A lábosban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk az összes zöldséget, és kis l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű