50 dkg zöldbab / mirelit /
1 hagyma 1-2 gerezd fokhagyma
1 erőleves kocka
1 tejföl
2-3 tk. liszt
1 tk. ecet
pirospaprika
só,bors
A zöldbabot feltesszük főni sós vízben és az erőleves kockával.Beletesszük az egész hagymát és fokhagymát is.
Közben elkészítjük a habarást: a tejfölbe tesszük a lisztet, ecetet, pirospaprikát, borsot.
Csomómentesre keverjük.
Ha megfőtt a bab, a levéből a tejfölös masszába merünk és elkeverjük /hőkiegyenlítés /, majd beleöntjük a zöldbabba, behabarjuk.
Összefőzzük egy kicsit, ha kell utána ízesítünk.
Én tükörtojással szeretem.
Pici olajra ráöntöm a mirelit borsót, meg körülbelül 1 dl vizet, és elkezdem kiolvasztani/párolni. Amikor puha, sózom, picit cukrozom. Kikeverek simára kb 4-ek. lisztet tejjel és r...
Elkészítési idő: 20 percA lencsét főzés előtt 1 nappal beáztatom. Mielőtt feltenném főzni, többször átmosom, úgy hogy a szemeket egymáshoz dörzsölöm, így a héja, ami puffádást okoz leválik. A beáztatott l...
Elkészítési idő: 1 óraA káposztát és a vöröshagymát felszeleteljük. A cukrot megolvasztjuk, rádobjuk a káposztát és a hagymát. Sózzuk, megszórjuk köménnyel, borssal, hozzáadjuk az olajt, 1 dl vizet, és...
Elkészítési idő: