50 dkg zöldbab / mirelit /
1 hagyma 1-2 gerezd fokhagyma
1 erőleves kocka
1 tejföl
2-3 tk. liszt
1 tk. ecet
pirospaprika
só,bors
A zöldbabot feltesszük főni sós vízben és az erőleves kockával.Beletesszük az egész hagymát és fokhagymát is.
Közben elkészítjük a habarást: a tejfölbe tesszük a lisztet, ecetet, pirospaprikát, borsot.
Csomómentesre keverjük.
Ha megfőtt a bab, a levéből a tejfölös masszába merünk és elkeverjük /hőkiegyenlítés /, majd beleöntjük a zöldbabba, behabarjuk.
Összefőzzük egy kicsit, ha kell utána ízesítünk.
Én tükörtojással szeretem.
A babot előző este beáztatjuk. Sós vízben feltesszük főni a babérlevelekkel és a fokhagymával. Kevés almaecetet is adunk hozzá. A csombort (borsikafű) és a lestyánt szárastól be...
Elkészítési idő: 90 percA lencsét a főzés előtti este áztasd vízbe, hogy hamar megfőjön. Másnap cseréld le a vizet, tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Add hozzá a felaprított h...
Elkészítési idő: 1,30 perc1. Étolajat hevítünk egy lábasban. 2. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. 3. Ezután öntsük fel a vízze...
Elkészítési idő:A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Feltesszük annyi vízben főni, amennyi épphogy ellepi. A vízbe sót, borsot, vegetát és 3-4 babérlevelet teszünk. Amikor a krumpli...
Elkészítési idő: