50 dkg zöldbab / mirelit /
1 hagyma 1-2 gerezd fokhagyma
1 erőleves kocka
1 tejföl
2-3 tk. liszt
1 tk. ecet
pirospaprika
só,bors
A zöldbabot feltesszük főni sós vízben és az erőleves kockával.Beletesszük az egész hagymát és fokhagymát is.
Közben elkészítjük a habarást: a tejfölbe tesszük a lisztet, ecetet, pirospaprikát, borsot.
Csomómentesre keverjük.
Ha megfőtt a bab, a levéből a tejfölös masszába merünk és elkeverjük /hőkiegyenlítés /, majd beleöntjük a zöldbabba, behabarjuk.
Összefőzzük egy kicsit, ha kell utána ízesítünk.
Én tükörtojással szeretem.
A meghámozott és kockára vágott krumplit beletesszük egy lábasba és annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főzni. Beledobunk egy egész fej hagymát, babérlevéllel ízesítjük, sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót pici vajon puhára pároljuk csipet cukorral, sóval. Nagy csokor petrezselymet adunk hozzá. Botmixerrel vagy turmixban pürésítjük, hozzákeverünk 2 dl növényi tejszínt,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát vaj és olíva olaj összeolvasztott keverékén puhára dinsztelem. Finoman sózom. Hozzáadom a köményt, majoránnát, fokhagymát, beleforgatom a burgonyát és a káposzta sötétebb...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűÖsszevágott hagymát olajon megpirítok, utána pirospaprikát teszek bele. Beleteszem az összevágott zöldbabot. Kicsit dinsztelem, utána fölengedem vízzel. Ha megfőtt, rántást csinálo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű