50 dkg zöldbab / mirelit /
1 hagyma 1-2 gerezd fokhagyma
1 erőleves kocka
1 tejföl
2-3 tk. liszt
1 tk. ecet
pirospaprika
só,bors
A zöldbabot feltesszük főni sós vízben és az erőleves kockával.Beletesszük az egész hagymát és fokhagymát is.
Közben elkészítjük a habarást: a tejfölbe tesszük a lisztet, ecetet, pirospaprikát, borsot.
Csomómentesre keverjük.
Ha megfőtt a bab, a levéből a tejfölös masszába merünk és elkeverjük /hőkiegyenlítés /, majd beleöntjük a zöldbabba, behabarjuk.
Összefőzzük egy kicsit, ha kell utána ízesítünk.
Én tükörtojással szeretem.
A babot felrakjuk kevés vízben főni kis lángon. (Én úgy szoktam, hogy éppen ellepje, mert sűrűn szeretjük a főzeléket.) Amikor már forr, belerakjuk a leveskockát (lehet csak sót i...
Elkészítési idő: 35 percA hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: 5 pera húst a sóval,babérlevéllel a vékonyra szelt hagymával felteszem főni.....a káposztát átmosom és lecsurgatom...mikor a hús már majd nem puha hozzá teszem a káposztát egyet forralo...
Elkészítési idő:A burgonyát megmossuk,felkockázzuk, A zöldbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. ( Most fagyasztott zöldbabból készült...
Elkészítési idő: