A főzelék alaphoz
3 evőkanál étolaj
450 g zöldborsó
450 ml víz
4 csapott evőkanál kristálycukor
1 púpozott teáskanál só
1 db leveskocka
petrezselyemzöld
A habaráshoz
5 teáskanál búzaliszt (BL55)
120 ml 2,8%-os tej
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc.
3 evőkanál étolaj, 450 g zöldborsó
Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz.
450 ml víz, 4 csapott evőkanál kristálycukor, 1 púpozott teáskanál só, 1 db leveskocka
Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre.
5 teáskanál búzaliszt (BL55), 120 ml 2,8%-os tej
Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást.
Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.
petrezselyemzöld
Rántást készítünk, kicsi tejjel és vízzel felengedjük, a mirelit spenótot felolvasztjuk benne.Cukrot, sót, egy marék grízt teszünk bele és 8-10 percig főzzük.
Elkészítési idő: 1 óra◾️A babot (kivéve, ha konzerv) beáztatjuk 4-5 órára vagy egy éjszakára is akár. ◾️A hagymát felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük. ◾️Hozzáadjuk a babot, a babérlevelet és felö...
Elkészítési idő: 60 percA borsót megtisztítjuk, megmossuk és feltesszük főzni. Ha puha, szitán áttörjük a borsót, finomra vágott hagymás rántással berántjuk, teszünk bele kevés sót és törött borsot.
Elkészítési idő: 1 öra