A főzelék alaphoz
3 evőkanál étolaj
450 g zöldborsó
450 ml víz
4 csapott evőkanál kristálycukor
1 púpozott teáskanál só
1 db leveskocka
petrezselyemzöld
A habaráshoz
5 teáskanál búzaliszt (BL55)
120 ml 2,8%-os tej
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc.
3 evőkanál étolaj, 450 g zöldborsó
Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz.
450 ml víz, 4 csapott evőkanál kristálycukor, 1 púpozott teáskanál só, 1 db leveskocka
Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre.
5 teáskanál búzaliszt (BL55), 120 ml 2,8%-os tej
Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást.
Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.
petrezselyemzöld
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon a lisztet és a fokhagymát megfuttatom majd a spenótot rátezsem étfutaom és tejjel a kellő sűrűségűre hígítom..:)
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk az egyformára darabolt zöldségeket, és 3 percig finoman pároljuk. Felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű