menu

Családireceptkönyv.hu

Borsófőzelék


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A főzelék alaphoz

3 evőkanál étolaj
450 g zöldborsó
450 ml víz
4 csapott evőkanál kristálycukor
1 púpozott teáskanál só
1 db leveskocka
petrezselyemzöld

A habaráshoz

5 teáskanál búzaliszt (BL55)
120 ml 2,8%-os tej

Elkészítés:


Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc.
3 evőkanál étolaj, 450 g zöldborsó
Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz.
450 ml víz, 4 csapott evőkanál kristálycukor, 1 púpozott teáskanál só, 1 db leveskocka
Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre.
5 teáskanál búzaliszt (BL55), 120 ml 2,8%-os tej
Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást.
Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.
petrezselyemzöld

Borsófőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szalonnás zöldbabfőzelék
Szalonnás zöldbabfőzelék

A zöldbabot öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi, enyhén sózzuk meg és főzzük puhára. A felkockázott szalonnát, süssük a zsírjára, szűrjük át és a visszamaradt zsiradékban, kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Csalánfőzelék
Csalánfőzelék

A csalán leveleit lecsípkedjük, több vízben alaposan megmossuk, majd bő, lobogó, sós vízben 10 percet főzzük. Leszűrjük. A vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, habzásig f...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
PASZULYFŐZELÉK SÜLT SZALLONÁVAL
PASZULYFŐZELÉK SÜLT SZALLONÁVAL

A paszulyt puhara fozzuk Rántást keszitunk a lisztbol , es az olajbol...ne legyen nagyon barna Levesszuk a tuzrol es hozzatesszuk a piros paprikat, a paradicsompasztát, es csomom...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Közepes
share
Írta: Mónika
Babfőzelék
Babfőzelék

A babot kb 5 órára beáztattam. De jobb, ha egy egész éjszaka ázik. Fel tesszük bő vízben főni, bele a kockákra vágott füstölt hús. A hagymát, babért, összenyomott fokhagymát, pic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk