0.5 kg lencse
Valami kis füstölt(szalonna,kolbi..)
Hagyma
Olaj
Liszt
Ecet
Tejföl
Pirospaprika
Babérlevél
Hagymát és a füstölt szalonnát kockára vágjunk és olajon elkezdjük pirítani.Hozzáadjuk a lencsét,kevergetve pirítjuk,beletesszük a babérlevelet.Majd felöntjük kicsivel több vízzel,mint ami ellepi.Sóval,borssal,kis pirospaprikával,ecettel ízesítjük. Mikor már megpuhult a lencse,rántást készítünk és berántjuk a főzeléket. Hozzáaadjuk a tejfölt is és már tálalhatjuk is.
Nekem könnyebb eltalálni a sűrűséget rántással,de helyette habarni is lehet!
Feltét lehet:tojás,virsli,pörkölt,fasírt....
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vagy kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, a babérlevéllel együtt puhára főzzük. A zsírból és lisztből zsemleszínűre pirított r...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozom, felaprítom és felteszem kevés sós vízben főni. Hozzá adom a zellert, a babért és a paradicsompürét és puhulásig főzöm. Közben az olajból és lisztből rántást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kaland úgy indul, hogy a margarint takaréklángon kiolvasztjuk: Ha ez megvan, akkor jöhet rá a zöldborsi. Ne ijedjünk meg, ha látjuk, hogy a hideg zöldborsó úgymond "vissza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon puhára pároljuk a borsót (konzerv), majd kevés liszttel meghintjük. Felengedjük a konzerv borsó levével, majd hozzáöntünk vizet, és tejet - tetszés szerint. Addig keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű