0.5 kg lencse
Valami kis füstölt(szalonna,kolbi..)
Hagyma
Olaj
Liszt
Ecet
Tejföl
Pirospaprika
Babérlevél
Hagymát és a füstölt szalonnát kockára vágjunk és olajon elkezdjük pirítani.Hozzáadjuk a lencsét,kevergetve pirítjuk,beletesszük a babérlevelet.Majd felöntjük kicsivel több vízzel,mint ami ellepi.Sóval,borssal,kis pirospaprikával,ecettel ízesítjük. Mikor már megpuhult a lencse,rántást készítünk és berántjuk a főzeléket. Hozzáaadjuk a tejfölt is és már tálalhatjuk is.
Nekem könnyebb eltalálni a sűrűséget rántással,de helyette habarni is lehet!
Feltét lehet:tojás,virsli,pörkölt,fasírt....
A cukkinit (v. tököt) hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk majd tökgyalun lereszeljük, majd lesózzuk. 2 ek. olajon 2 ek. lisztből világos rántást készítünk, félidőben beledobju...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű2 kg gyalult tököt puhára főztem sós vízben. Ezután fele akkora edénybe átszűrtem (mert ennyire összeesett) és behabartam. Habarás: 3 dl kókusztej + 1 púpos evőkanál tápióka liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: Felaprítottam a hagymát és a kaprot gondosan, hogy nagyobb darabok ne maradjanak. A gyalult tököt megmostam, és kifacsartam belőle a nedvességet. A kapor 2/3 részét megpirítottam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDinszteljük a hagymát meghintjük pirospaprikával,és hozzá tesszük a zöldbabot ,meghintjük sóval,majd felöntjük pici vizel.Utána beletesszük a babérlevelet fokhagymát,lefedjük és fő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű