0.5 kg lencse
Valami kis füstölt(szalonna,kolbi..)
Hagyma
Olaj
Liszt
Ecet
Tejföl
Pirospaprika
Babérlevél
Hagymát és a füstölt szalonnát kockára vágjunk és olajon elkezdjük pirítani.Hozzáadjuk a lencsét,kevergetve pirítjuk,beletesszük a babérlevelet.Majd felöntjük kicsivel több vízzel,mint ami ellepi.Sóval,borssal,kis pirospaprikával,ecettel ízesítjük. Mikor már megpuhult a lencse,rántást készítünk és berántjuk a főzeléket. Hozzáaadjuk a tejfölt is és már tálalhatjuk is.
Nekem könnyebb eltalálni a sűrűséget rántással,de helyette habarni is lehet!
Feltét lehet:tojás,virsli,pörkölt,fasírt....
Előző este beáztatjuk a lencsét, reggel leöntjük róla a vizet, majd annyi hideg vízben, hogy bőven ellepje, feltesszük főni 2-3 babérlevéllel, a fokhagymával, vegetával, sóval, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A megtisztított és darabolt brokkoliszárat 5 percre, a rózsákat kb. 3 percre lobogó sós vízbe dobjuk, leszűrjük. A tojásokat tojásszeletelővel kockákra aprítjuk. 2 t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát megtisztítjuk, majd vastagabb kis hasábokra vágjuk. A margarint egy edényben felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, kicsit pirítjuk, rátesszük a répát, összekeverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot átválogatjuk. Megmossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük és annyi friss hideg vízben, amennyi jó ujjnyira ellepi, feltesszük főni. A babérlevéllel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű