Családireceptkönyv.hu

Borsófőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g borsó
5 db virsli
3 evőkanál olaj
1 evőkanál zöldpetrezselyem
ízlés szerint ételízesítő
1 pörköltszaft kocka
1 liter víz
A sűrítéshez:
3 evőkanál rozsliszt
2 dl víz
2 dl tejföl

Elkészítés:


A lábosba az olajon megfuttatom a borsót, majd hozzáteszem a karikára vágott virsliket azt is megfuttatom.

Hozzáadom a vizet a fűszereket és készre párolom.

Ha megfőtt a borsó behabarom a főzeléket. A vízben kikeverem csomómentesre a lisztet, és utána rakom bele a tejfölt, azzal is simára keverem.

Majd folytonos keverés mellett besűrítem a főzeléket vele. Összeforralom, és már lehet fogyasztani, finom puha kenyérrel.

Borsófőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A lencsét főzés előtt 1 nappal beáztatom. Mielőtt feltenném főzni, többször átmosom, úgy hogy a szemeket egymáshoz dörzsölöm, így a héja, ami puffádást okoz leválik. A beáztatott l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

ezeket összedolgozom gombócokat csinálok belőle,beleteszem egy lábasba ráöntök 2 üveg házilag főzött paradicsomlét és még egy befőttes üveg vizet.A lébe nem teszek fűszert ha a par...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Finomfőzelék
Finomfőzelék

1 evőkanál zsírban a zöldséget megdinszteljük, hozzáadjuk a 2 ek cukrot és karamellizáljuk. Felöntjük vízzel és 20 percig főzzük. Hozzáadunk egy kiskanál sót és egy csipet borsot....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk