500 g borsó
5 db virsli
3 evőkanál olaj
1 evőkanál zöldpetrezselyem
ízlés szerint ételízesítő
1 pörköltszaft kocka
1 liter víz
A sűrítéshez:
3 evőkanál rozsliszt
2 dl víz
2 dl tejföl
A lábosba az olajon megfuttatom a borsót, majd hozzáteszem a karikára vágott virsliket azt is megfuttatom.
Hozzáadom a vizet a fűszereket és készre párolom.
Ha megfőtt a borsó behabarom a főzeléket. A vízben kikeverem csomómentesre a lisztet, és utána rakom bele a tejfölt, azzal is simára keverem.
Majd folytonos keverés mellett besűrítem a főzeléket vele. Összeforralom, és már lehet fogyasztani, finom puha kenyérrel.
A lencsét előző este alaposan átválogatjuk (tele lehet kaviccsal sajnos..), átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja re...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA babot megtisztítjuk, végeit lecsípjük, 3-4 cm-esre vágjuk. A hagymát durvára szeleteljük, a földimogyoró-olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot és a currypasztát, kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legkevésbé gyakorolt, de a legfinomabb és legegészségesebb sűrítési fajta, amikor a főzeléket a saját alapját képező zöldségfajtájával sűrítjük. Ennek módja, hogy a készül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot megtisztítjuk, végeit eltávolítjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk. Kb. 1-1,5 l vízben feltesszük főni. Ízesítjük sóval, babérlevéllel, és beletesszük a zúzott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű