Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zöldborsófőzelék


Írta:

Elk. idő: 0.5 óra
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g zöldborsó (zsenge, 1 kg friss borsó kifejtve)
3 ek olívaolaj
3 evőkanál finomliszt
2 kávéskanál fűszerpaprika
150 ml tej
0.5 csokor petrezselyem
3 csipet só

Elkészítés:


A borsót az olajon megpároljuk, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet és sóval ízesítjük
Lehintjük liszttel és pirospaprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük tejjel (körülbelüli mennyiséget adtam meg hozzá, attól függően, ki mennyire hígan vagy sűrűn szereti). Néha megkeverve, pár perc alatt összemelegítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
paradicsomos káposzta (ezt fald fel)
paradicsomos káposzta (ezt fald fel)

A káposztát tisztítsuk meg piszkos külső leveleitől, vágjuk félbe, éles késsel kezdjük el 1-1.5 cm széles csíkokra vágni (a torzsát ne szeljük bele) egy lábasba. Engedjük fel annyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsót minimum 3-4 órára beáztatjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, a babérlevelet, a fokhagymát és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Spenót
Spenót

A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. Ha friss, a leveleket alaposan megmossuk, többször váltott vízben. A levél középső erét lehúzzuk. Lábasba tesszük a spenótot és egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Gyöngybab főzelék
Gyöngybab főzelék

A babot 1-2 órával a főzés előtt áztassuk be hideg vízbe. A hagymát apróra vágjuk, és 1ek zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáöntjük a babot annyi vízzel (vagy maradék sonkalével) ami...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk