50 dkg zöldbab
kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj vagy zsír
1 vékony szelet füstölt szalonna
fokhagyma
só
bors
pirospaprika
1-1 paradicsom
paprika
A tálaláshoz
tejföl
főtt tojás
kolbász
A zsírjára süssük ki a szalonnakockáinkat, majd az apróra vágott vöröshagymával együtt a serpenyőben megpirítjuk.
Készítsünk pörköltalapot, tegyük bele a zöldbabot és pároljuk puhára. Meglocsoljuk tejföllel, tálalhatjuk keményre főtt tojásszeletekkel, vagy kolbásszal.
A salátát alaposan megmossuk, és 6-8 részre vágjuk. A kockára vágott burgonyát forró, sós vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és tejfölös-paprikás rántáss...
Elkészítési idő:A vékonyra gyalult, vagy szeletelt káposztát odatesszük főni a sűrített paradicsommal, egy kis vízzel, a fűszerekkel és egy egész hagymát is beleteszünk, hogy kicsit átvegye az ízé...
Elkészítési idő:A tököt-cukkinit meghámozzuk, nagylyuku reszelőn lereszeljük. Hagymát felaprítjuk, majd együtt feltesszük párolni az olívaolajon, megy rá a pirospaprika meg a kapor, és épp csak mi...
Elkészítési idő: Fél óra