Családireceptkönyv.hu

Zöldbabpörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg zöldbab
kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj vagy zsír
1 vékony szelet füstölt szalonna
fokhagyma

bors
pirospaprika
1-1 paradicsom
paprika

A tálaláshoz

tejföl
főtt tojás
kolbász

Elkészítés:


A zsírjára süssük ki a szalonnakockáinkat, majd az apróra vágott vöröshagymával együtt a serpenyőben megpirítjuk.
Készítsünk pörköltalapot, tegyük bele a zöldbabot és pároljuk puhára. Meglocsoljuk tejföllel, tálalhatjuk keményre főtt tojásszeletekkel, vagy kolbásszal.

Zöldbabpörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hack Irén
Salátafőzelék
Salátafőzelék

A salátát alaposan megmossuk, és 6-8 részre vágjuk. A kockára vágott burgonyát forró, sós vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és tejfölös-paprikás rántáss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos káposzta főzelék (paleo)
Paradicsomos káposzta főzelék (paleo)

A vékonyra gyalult, vagy szeletelt káposztát odatesszük főni a sűrített paradicsommal, egy kis vízzel, a fűszerekkel és egy egész hagymát is beleteszünk, hogy kicsit átvegye az ízé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tökfőzelék
Tökfőzelék

A tököt-cukkinit meghámozzuk, nagylyuku reszelőn lereszeljük. Hagymát felaprítjuk, majd együtt feltesszük párolni az olívaolajon, megy rá a pirospaprika meg a kapor, és épp csak mi...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk