- 0,5 kg sóska,
- 3 tojás,
- 10 dkg cukor,
- 2 dl tejföl,
- vaj
A sóskát az ereitől megtisztítom, megmosom és egy pici vajjal odateszem dinsztelődni. Amíg a sóska fedő alatt dinsztelődik, kikeverek 1 egész és a 2 tojás sárgáját a cukorral. Amikor a sóska már megdinsztelődött, állandó keverés mellett beleteszem a kikevert tojást. Folytonos keverés mellett összefőzöm. Vigyázzunk mert ha nem keverjük, amíg fel nem fő, rántottát kapunk. Amikor elkészült egy pohár tejfölt elkeverünk benne.
Tócsnit készítünk a szokásos módon csak nagyobbakba Burgonya lereszelve és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját és az egész tojást egy csipet sóval és a 4 ek cukorral habosra keverjük, majd felöntjük a tejjel. Simára keverjük. Egy lábasban a felaprított diót elkezdjük piríta...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA tejből és a búzadarából, vaníliás cukorral, kristálycukorral, 1/2 citrom reszelt héjával tejbegrízt készítünk és kihűtjük. Miután kihűlt beleteszem a túrót és összekeverem. majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű