- 0,5 kg sóska,
- 3 tojás,
- 10 dkg cukor,
- 2 dl tejföl,
- vaj
A sóskát az ereitől megtisztítom, megmosom és egy pici vajjal odateszem dinsztelődni. Amíg a sóska fedő alatt dinsztelődik, kikeverek 1 egész és a 2 tojás sárgáját a cukorral. Amikor a sóska már megdinsztelődött, állandó keverés mellett beleteszem a kikevert tojást. Folytonos keverés mellett összefőzöm. Vigyázzunk mert ha nem keverjük, amíg fel nem fő, rántottát kapunk. Amikor elkészült egy pohár tejfölt elkeverünk benne.
A sóskát megmosom, a vastag eret kitépem a levelekből, és aprítóval (vagy késsel) összevágom. ha fagyasztott, akkor a sóskát kiolvasztom, A felmelegített olajon átforgatom az össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mártáshoz kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban a tejfölt, a tejszínt, a mustárt meg az étkezési keményítőt, és a kezünk ügyébe készítjük. Mérsékelt tűzön megolvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét a főzés előtti este áztasd vízbe, hogy hamar megfőjön. Másnap cseréld le a vizet, tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Add hozzá a felaprított h...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: Közepes