- 0,5 kg sóska,
- 3 tojás,
- 10 dkg cukor,
- 2 dl tejföl,
- vaj
A sóskát az ereitől megtisztítom, megmosom és egy pici vajjal odateszem dinsztelődni. Amíg a sóska fedő alatt dinsztelődik, kikeverek 1 egész és a 2 tojás sárgáját a cukorral. Amikor a sóska már megdinsztelődött, állandó keverés mellett beleteszem a kikevert tojást. Folytonos keverés mellett összefőzöm. Vigyázzunk mert ha nem keverjük, amíg fel nem fő, rántottát kapunk. Amikor elkészült egy pohár tejfölt elkeverünk benne.
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. .Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk ho...
Elkészítési idő: 30-perc Nehézség: KönnyűA spenótot felforraljuk. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk. Belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük a rántásban, és pár pillanatig pirítjuk. Ezután azonnal felhigítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon az apróra vágott kicsi fej vöröshagymát megpirítjuk. Csipet pirospaprikát beleszórni, gyalult tököt beletenni, vízzel felönteni. Sózzuk és kb 1/2 óra múlva 1 ek. lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előző este beáztatott (ez csak a száraz babra vonatkozik, a frissen fejtettet nem áztatjuk) babot annyi friss hideg vízben, ami épp ellepi, egy fej tisztított vöröshagymával és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű