menu

Családireceptkönyv.hu

Újévi lencsefőzelék


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A főzelék hozzávalói:
Az alaphoz:
1/2 kg lencse (szárazon)
kevés füstölt szalonnabőr
1000 ml csontlé-alaplé vagy víz
1 közepes fej vöröshagyma
2 db egész babérlevél
2 db citrom szelet
1 teáskanál mustár
ízlés szerint cukor
ízlés szerint só
A rántáshoz:
1 gerezd fokhagyma
0.5 közepes fej vöröshagyma
4 evőkanál étolaj
2 púpozott evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika

Pörkölt hozzávalói:

Hozzávalók:
1,5 kg sertéscomb
1-2 gerezd fokhagyma
vöröshagyma
olaj

bors
majoránna
pirospaprika
1paradicsom
1 sárga paprika

Elkészítés:


A pörkölt készítése:
A combot kockákra vágtam.
Egy fej vöröshagymát apróra vágtam, olajon üvegesre pároltam,
rászórtam a pirospaprikát, kevés vízzel felengedtem és a húst beletettem, fűszerekkel ízesítettem.
A többi hozzávalókkal együtt készre főztem.
Lencsefőzelék készítése:
A lencsét előző este alaposan átmossuk, beáztatjuk.
Főzés előtt csapi víz alatt átmossuk egy szűrőkanálban.
Az 1 l alaplevet feltesszük főni a kiázott, átmosott lencsével. Beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, az íze kedvéért, majd babérlevelet, ízlés szerint cukrot,sót,a mustárt, citrom karikát.
Lefedjük, és addig főzzük, míg puhára nem fő a lencsénk. Ha szükséges, közben adjunk hozzá még csontlevet.
Mikor kész a lencsénk, olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, piros paprikával meghintjük, hideg vízzel csomómentesre keverjük és a lencséhez öntjük.
Kevergetjük és a végén, ha még kell ízesíthetjük.
Tejföllel meglocsolva, pörkölttel fogyasztottuk.

Újévi lencsefőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gergely
Sárgaborsó főzelék
Bea Horváth Kedvelnék
Sárgaborsó főzelék

A megtisztított sárgarépát és a sütőtököt felteszünk forrni sós vízben. A felkockázott szalonnát kevés olajon lesütjük,hozzáadjuk a kockára vágott hagymát,amit üvegesre párolunk.E...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
PÁROLT BÉBISPENÓT FOKHAGYMÁVAL
PÁROLT BÉBISPENÓT FOKHAGYMÁVAL

https://hvg.hu/gasztronomia/20100525_spenot_recept Természetesen a legtöbb ásványi anyag és vitamin akkor marad benne leginkább, ha nyersen fogyasztjuk, vagy csak nagyon rövid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsófőzelék  (6 hótól)
Borsófőzelék (6 hótól)

A borsót annyi vízben puhára főzzük, amennyi éppen ellepi. Szitán átpaszírozzuk. A megpucolt és kockákra vágott krumplit szintén megfőzzük. A krumplit pépesítjük/ villával...

Elkészítési idő: fl óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aludttejes tökfőzelék férjem kedvére
Aludttejes tökfőzelék férjem kedvére

A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, legyaluljuk, és enyhén besózzuk. A fagyasztottat csak lecsepegtetjük. A hagymát vékony szeletekre gyaluljuk (uborka gyaluval), a paprikát és parad...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk