1 kg krumpli
1 kis fej hagyma
babérlevél
so, bors, piros paprika
2 ek. sűrített paradicsom
1 kis pohár tejföl
1 tk. liszt
olaj
A hagymát apróra vágtam es kevés olajon üvegesre pároltam.
Hozzaadtam a kockára vagott krumplit,és jol összekevertem.
Sóztam,borsoztam,paprikáztam, és hozzaadtam a babérlevelet is.
Felöntöttem annyi vizzel, hogy éppen csak ellepje.
Amikor a krumpli félig megpuhult hozzatettem a sűrített paradicsomot.
Amikor a krumpli megpuhult, a tejfölt kikevertem a liszttel, és a főzelek levéből is tettem hozza egy keveset, majd a krumplihoz öntöttem.
2-3 percig még hagytam alacsony lángon...
1. Előkészítjük a hozzávalókat. 2. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. 3. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és átforgatjuk benne. 4. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát szálasra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd a liszttel rántást csinálunk belőle, kis pirospaprikát is hozzáadunk. Felengedjük vízzel, apránként, hogy ne legyen csomós. R...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pürésített spenótot kb 3 dl vízben ,sóval, fokhagymával főzöm kb 15 percig, kicsit összébb esik ez alatt. A kenyeret tejbe beáztatom-előtte aprókra szaggatom- lepje el a tej,maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót beáztatjuk forró vízbe 3-4 órára. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A vizet leöntjük a borsóról, majd bő 1 l vízzel felöntjük, beletessz...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű