1 fej kelkáposzta
4 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
4 gerezd fokhagyma
só
köménymag (őrölt)
fűszerpaprika
majoránna
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál étolaj
1 A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb.
2 A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk. A káposzta tetejére tesszük
3 Teszünk rá majoránnát, őrölt köményt, sót, és megnézzük, kell e hozzá még víz. A lényege a vízzel való felöntéskor, hogy a káposzta nagyon össze fog esni miközben fő, semmiképpen ne lepje el ilyenkor a víz, mert akkor híg marad a főzelék.
4 Ha megpuhult, akkor elkészítem a rántást. Olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk, a fokhagymanyomóval áttört fokhagymát, elkeverjük és le is húzzuk a tűzről, adunk hozzá pirospaprikát,
5 Majd a kelkáposzta levéből merünk hozzá, csomómentesre keverjük, ráöntjük, a káposztára elkeverjük, és addig összefőzzük, 1-2 percig forr és lekapcsolhatjuk.
6 El is készült a tökéletes kelkáposzta főzelékünk! :)
A hagymát kevés forró zsírba teszem, a krumplit megpucolom és összevágom. A lepirított hagymát fűszerezem és felöntöm egy kevés vízzel, belerakom a krumplit, fűszerezem és fedő al...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldséget megtisztítjuk, megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Még egészségesebb, ha nem vízben, hanem gőzben főzzük ki egy gőzölő edényben. A puhára főtt zöldséget leszűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt krumplit felkockázzuk, lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje (+1 cm). Babérlevelet teszünk hozzá, megsózzuk, fedőt teszünk rá. Forrás után 10 percig főzz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFazékba teszek oda vizet,bele 1 leveskockát. Darabokra vágom a répát és a krumplit.Odateszem főlni. 1 nagy tejföl felébe teszek 15kdg reszelt sajtot,ételízesítőt,sót,2-3 ek liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű