450 g spenót (fagyasztott vagy friss)
3 evőkanál finomliszt
1 ek napraforgó olaj
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A lisztből és olajból rántást keverünk.
A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomóval áttörjük, és a rántásba tesszük. Jól összekavarjuk, majd felöntjük 3 dl tejjel.
Jól kikavarjuk, hogy ne legyen csomós, majd a spenótot hozzáadjuk.
Ezt is jól elkavarjuk, majd ízlés szerint hozzáadunk sót és borsot.
Majd szép lassan hozzáadagoljuk keverés mellett a tejet. Belekeverjük a tojásokat.Picit főzzük még és kész.
A mirelit spenótot nagyon pici olajon egy lábosban elkezdjük főzni, azaz először megvárjuk, míg felenged, néha kavargatjuk. A zsömlét kisebb darabokra tépkedjük, tejbe áztatjuk....
Elkészítési idő:A zöldbabot feltesszük főni sós vízben és az erőleves kockával.Beletesszük az egész hagymát és fokhagymát is. Közben elkészítjük a habarást: a tejfölbe tesszük a lisztet, ecetet,...
Elkészítési idő: 30 percA megmosott lencsét vízben feltesszük főni, borsikafű, babérlevél,szódabikarbóna,cukor és só fűszerezésével. Megpuhulása után berántani , majd tejföllel ízesíteni!
Elkészítési idő: 0,5 óra