450 g spenót (fagyasztott vagy friss)
3 evőkanál finomliszt
1 ek napraforgó olaj
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A lisztből és olajból rántást keverünk.
A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomóval áttörjük, és a rántásba tesszük. Jól összekavarjuk, majd felöntjük 3 dl tejjel.
Jól kikavarjuk, hogy ne legyen csomós, majd a spenótot hozzáadjuk.
Ezt is jól elkavarjuk, majd ízlés szerint hozzáadunk sót és borsot.
Majd szép lassan hozzáadagoljuk keverés mellett a tejet. Belekeverjük a tojásokat.Picit főzzük még és kész.
A borsót annyi vízben puhára főzzük, amennyi éppen ellepi. Szitán átpaszírozzuk. A megpucolt és kockákra vágott krumplit szintén megfőzzük. A krumplit pépesítjük/ villával...
Elkészítési idő: fl óra Nehézség: Könnyű1. A lencsét kiválogatjuk, megmossuk, 1-2 órára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, és felöntjük vízzel vagy ha van,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA zöldséget megtisztítjuk, megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Még egészségesebb, ha nem vízben, hanem gőzben főzzük ki egy gőzölő edényben. A puhára főtt zöldséget leszűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajból és a lisztből világos rántást készítek, majd belenyomom a fokhagymát, és delikáttal fűszerezem A tejet felforralom, és a rántáshoz öntöm az üveges zöldbab levével tov...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes