Családireceptkönyv.hu

Tökfőzelék -fasirtal


Írta:

Elk. idő: 30-perc
Adag: 5-6/fő-részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1-kg gyalult tök, 1-cs-kapor, só, pici Vegeta, 1-evő-k-ecet, Csapott evőkanál liszt, 1-db-tejföl! Fasírthoz: 5-db-filézett felső csirkecomb két gerezd fokhagyma, csapott k-kanál bors, pici só, csapott-k-kanál paprika, kevés Vegeta, 2-db-áztatott zsemle,- ( vagy 3-szelet száraz kenyér,) két nyers tojás, 5-db-főtt tojás, 1-csokor petrezselyem zöld, 5-evő-kanál olaj!

Elkészítés:


Először is a fasírttal kezdem! A húsokat átpucolom jól lemosom folyó víz alatt, le csurgatom róla a vizet és deszkán jó kis apróra összevágom, beáztatom a zsömléket,-(vagy kenyeret,) jól kinyomkodom belőle a vizet, és tészta reszelőn lereszelem, és hozzá adom a húshoz, majd a fűszereket is, a fokhagymát is reszelve, a nyers tojásokat, és jól összekeverem az egészet, majd az apróra vágott petrezselyem zöldet enyhén hozzá keverem a húshoz! A tojásokat keményre megfőzöm, megpucolom, ketté vágom, és a húsból gombócokat formálok, belerakom a fél tojást, össze zárom, és folyamatosan így tovább, ha kész, tesibe öntöm az öt- kanál olajat, szétosztom benne, és a fasírt gombócokat ráhelyezem, előmelegített sütőben 40-percig sütöm! Ez idő alatt elkészítem a főzeléket, Egy lábasba belerakom a tököt, felöntöm annyi vízzel, hogy teljesen ne lepje el, hozzá adom a kaprot, Vegetát, sót, hagyom felfőjön, majd hozzá adom az ecetet is, összeforgatom, és főzöm tovább, közben elkészítem a habarást, tejfölhöz adom a lisztet,jól kikeverem csomó mentesre, a főzelék levéből veszek hozzá pár kanállal, azzal jól elkeverem, és hozzá adom az egészet, jól összeforgatom keverő kanállal, és készre főzöm! 50-perc alatt az egésszel kész vagyok tálalható!

Trükkök, tippek, praktikák:


A csirkecomból szeretem készíteni a fasírtot, mert azt én magam mosom-vágom össze és készítem el!

Tökfőzelék -fasirtal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös zöldbabfőzelék.
Tejfölös zöldbabfőzelék.

A zöldbabot kevés vízben teszem oda, sózom, kevés ételízesítőt teszek hozzá, fedő alatt roppanósra főzöm. Amikor puha akkor rántást készítek melyben 2-3 nagyobb gerezd fokhagymát i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Székelykáposzta
Székelykáposzta

A marhapörköltet elkészítjük, vagy ha ügyesek voltunk, akkor már tettünk félre korábbi, nagyobb adag készítésénél. Egy lábosba egy kanál olívaolajon megdinszteljük a hagymát és rát...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Zöldbabfőzelék
Zöldbabfőzelék

Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, sózzuk, rányomjuk a fokhagymát, egy pici ételízesítőt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A füstölt húst és a lencsét egy pár órára vízbe áztatjuk. A füstölt húst vízben megfőzzük. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, kockákra vágjuk, és félretesszük. A levébe tesszük...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk