1 kis fej vöröshagyma
1 ek étolaj
500 g brokkoli
3-4 db kis méretű burgonya
só
bors
1 kk ételízesítő
A tálaláshoz:
főtt tojás
pirított kocka
sajt
A brokkolit megmossuk.
A krumplit megpucoljuk. Apró kockára vágjuk.
A hagymát megpucuojuk. Apróravágjuk.
Az egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a hagymát.
Ha megpirult a hagyma hozzá adjuk a brokkolit és a burgonyát.
Ezután fűszerezzük.
Az edényt feltöltjük 8 dl vízzel. 20 perc alatt megfőzzük.
Mikor megfőtt összeturmixoljuk. Ezután ízlés szerint tejföllel ízesítjük.
A végén főtt tojással, és pirított kockával, sajttal tálaljuk.
A lencsét átmossuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az egészben hagyott hagymát, a zúzott fokhagymát, és 1 l sonkalé plusz víz keverékében, ha nincs, csak sós vízben, lassú tűzö...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tököt meghámozom, és közepesen vastag szálúra gyalulom. Sózom és hagyom állni, mig a levét ki nem engedi, majd a levétől kinyomkodva egy lábasban felteszem főni annyi vizzel, ho...
Elkészítési idő: 1 óA főzelékhez vágd kockákra a megtisztított édesburgonyákat, majd öntsd fel egy kis vízzel, kb. a harmadáig. Mivel nem fogjuk besűríteni, ezért tényleg csak kevés vizet rakj alá. Do...
Elkészítési idő: