1 kis fej vöröshagyma
1 ek étolaj
500 g brokkoli
3-4 db kis méretű burgonya
só
bors
1 kk ételízesítő
A tálaláshoz:
főtt tojás
pirított kocka
sajt
A brokkolit megmossuk.
A krumplit megpucoljuk. Apró kockára vágjuk.
A hagymát megpucuojuk. Apróravágjuk.
Az egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a hagymát.
Ha megpirult a hagyma hozzá adjuk a brokkolit és a burgonyát.
Ezután fűszerezzük.
Az edényt feltöltjük 8 dl vízzel. 20 perc alatt megfőzzük.
Mikor megfőtt összeturmixoljuk. Ezután ízlés szerint tejföllel ízesítjük.
A végén főtt tojással, és pirított kockával, sajttal tálaljuk.
2 evőkanál olajon megpirítok 2 kávéskanálnyi pirospaprikát. Ráöntöm a borsót, összekeverem és vízzel felöntöm. Sóval, delikáttal és babérlevéllel ízesítem. Ha megpuhul a borsó akko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, megmosott lencsét hideg vízzel felforraljuk. A lencsével együtt tesszük oda a finomra vágott vöröshagymát és (ha nincs füstölthús levünk) kockára vágott füstölt sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsiradékon megpárolom az apróra vágott hagymát és a még apróbbra végott gyömbért. Ráborítom a meghámozott, felkockázott céklát és a krumplit. Kicsit átforgatom a zsiradékon. Fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a kaprot felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kapor felét, 1-2 pe...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű