1 kis fej vöröshagyma
1 ek étolaj
500 g brokkoli
3-4 db kis méretű burgonya
só
bors
1 kk ételízesítő
A tálaláshoz:
főtt tojás
pirított kocka
sajt
A brokkolit megmossuk.
A krumplit megpucoljuk. Apró kockára vágjuk.
A hagymát megpucuojuk. Apróravágjuk.
Az egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a hagymát.
Ha megpirult a hagyma hozzá adjuk a brokkolit és a burgonyát.
Ezután fűszerezzük.
Az edényt feltöltjük 8 dl vízzel. 20 perc alatt megfőzzük.
Mikor megfőtt összeturmixoljuk. Ezután ízlés szerint tejföllel ízesítjük.
A végén főtt tojással, és pirított kockával, sajttal tálaljuk.
A spenótot felforraljuk. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk. Belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük a rántásban, és pár pillanatig pirítjuk. Ezután azonnal felhigítj...
Elkészítési idő:A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felö...
Elkészítési idő:A megmosott, megtisztított zöldbabhüvelyeket rézsútosan vágva kb. 11/2-2 cm hosszúságú szeletekre daraboljuk. Annyi forrásban levő vízbe főzzük bele, a finomra vágott hagymával egy...
Elkészítési idő:Fokhagymás rántásra rakom a spenótot,majd sózom. Tejbe áztatott zsemlét rakok bele,a végén 2 felvert tojással sűrítem.
Elkészítési idő: 20 perc