1 kg burgonya
2 szál sárgarépa
2 szelet zeller
20 dkg mirelit borsó
1 kisebb karalábé
petrezselyemzöld
4-5 dkg vaj
2 ek liszt
tej
húsleveslé vagy leveskockából készített
Feltétnek:
virsli
tojás
A zöldségféléket apróbb kockákra vágjuk,majd vízben feltesszük főni. Amikor majdnem kész a zöldborsót is hozzáadjuk,egy csipet cukrot,sót,majd a vajon a liszttel,petrezselyemzölddel világos rántást készítünk,felöntjük húsleves lével és a főzelékbe öntjük. Felöntjük tejjel,vízzel,kellő sűrűségűre főzzük.
A virsliket hosszában félbe vágjuk,egy fogpiszkálóval összetűzzük,majd olajozott tepsibe rakjuk,a virsli külső felét bevagdossuk és a közepébe egy kicsi tojást ütünk. Sütőben 4 perc alatt megsütjük.
Lencsefőzelék 25 dkg lencse 1 kis fej vöröshagyma 1 evőkanál só 1 babérlevél 2 púpos evőkanál liszt 1-2 csepp ecet só, bors,, őrölt kömény 2 dl tejföl liszt A lencsét...
Elkészítési idő: 8 ÓRAA paradicsomos káposzta elkészítéséhez a káposztát és a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk. Zsíron lepirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi paradicsomlével,...
Elkészítési idő: 1 óraA sargarepat megtisztitjuk,es kockakra vagjuk Keves olajon megparoljuk Fuszerezzuk,soval,borssal,keves vegetaval Vizet adagolunk hozza,egyszerre csak keveset, amíg megpuhul a mu...
Elkészítési idő: 30 perc