1 kg burgonya
2 szál sárgarépa
2 szelet zeller
20 dkg mirelit borsó
1 kisebb karalábé
petrezselyemzöld
4-5 dkg vaj
2 ek liszt
tej
húsleveslé vagy leveskockából készített
Feltétnek:
virsli
tojás
A zöldségféléket apróbb kockákra vágjuk,majd vízben feltesszük főni. Amikor majdnem kész a zöldborsót is hozzáadjuk,egy csipet cukrot,sót,majd a vajon a liszttel,petrezselyemzölddel világos rántást készítünk,felöntjük húsleves lével és a főzelékbe öntjük. Felöntjük tejjel,vízzel,kellő sűrűségűre főzzük.
A virsliket hosszában félbe vágjuk,egy fogpiszkálóval összetűzzük,majd olajozott tepsibe rakjuk,a virsli külső felét bevagdossuk és a közepébe egy kicsi tojást ütünk. Sütőben 4 perc alatt megsütjük.
A tököt-cukkinit meghámozzuk, nagylyuku reszelőn lereszeljük. Hagymát felaprítjuk, majd együtt feltesszük párolni az olívaolajon, megy rá a pirospaprika meg a kapor, és épp csak mi...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA füstölt csülköt vagy a feldarabolt oldalast pár gerezd fokhagymával és annyi vízzel, ami ellepi (figyelni kell a maximum jelzést a kuktán), kuktában megfőzzük. A főzővízben, lezá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztáról lehántjuk a külső, öreg leveleit, a többiből ék alakban kivágjuk a torzsát és a leveleket felcsíkozzuk. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A fokhagymát megtiszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzelék elkészítése: Olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Míg pirul a hagyma, egész kis darabokra felkockázzuk a karalábét, majd a krumplit. Először a karalábé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű