1 kg tök megtisztítva
1 csokor friss kapor
1 db vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál pirospaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő
1 kávéskanál ételízesítő
ízlés szerint só
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük.
Beletesszük a pirospaprikát és egy kevés vízzel rögtön felöntve, hogy ne égjen meg a paprika, rátesszük az ételízesítőt, a kapor felét, és a lereszelt tököt.
Fedő alatt puhára pároljuk.
A tejfölt kikeverjük az étkezési keményítővel.
Ráöntjük a tökre, hozzáadjuk a maradék kaprot, ha kell utána sózunk, és összeforraljuk.
Tányérba szedjük, és már fogyaszthatjuk is.
A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap a sárgaborsót beáztatjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesedésig pároljuk. Rátesszük a lecsöpögtetett sárgaborsót, a babérlevelet, és felöntjük az alaplé...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA zöldbabot feltesszük főni sós vízben és az erőleves kockával.Beletesszük az egész hagymát és fokhagymát is. Közben elkészítjük a habarást: a tejfölbe tesszük a lisztet, ecetet,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Előző este a lencsét átválogatjuk és leöblítjük, az oldalast megmossuk, majd külön-külön tálban mindkettőt beáztatjuk langyos vízbe. tipp: Legjobb, ha előzőleg a füstölt csülk...
Elkészítési idő: áztatás +20-25 Nehézség: Könnyű