1 kg tök megtisztítva
1 csokor friss kapor
1 db vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál pirospaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő
1 kávéskanál ételízesítő
ízlés szerint só
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük.
Beletesszük a pirospaprikát és egy kevés vízzel rögtön felöntve, hogy ne égjen meg a paprika, rátesszük az ételízesítőt, a kapor felét, és a lereszelt tököt.
Fedő alatt puhára pároljuk.
A tejfölt kikeverjük az étkezési keményítővel.
Ráöntjük a tökre, hozzáadjuk a maradék kaprot, ha kell utána sózunk, és összeforraljuk.
Tányérba szedjük, és már fogyaszthatjuk is.
Rántást készítünk, kicsi tejjel és vízzel felengedjük, a mirelit spenótot felolvasztjuk benne.Cukrot, sót, egy marék grízt teszünk bele és 8-10 percig főzzük.
Elkészítési idő: 1 óraElkészítés: A fejes káposztát kb 1 cm széles csíkokra darabolom. A hagymát apró kockára vágom, és egy nagyobb lábosban olajon megdinsztelem. Mikor puha rádobom a káposztát, és felö...
Elkészítési idő: 50 percA margarint felolvasztom beleteszem a lisztet. A tejjel csomómentesre keverve a tűzön a kívánt sűrűségűre keverem. Rakott krumpli önteténél kevesebb kell a mártásból jó sűrűre k...
Elkészítési idő: