menu

Családireceptkönyv.hu

KARALÁBÉFŐZELÉK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


só és frissen őrölt bors
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy csokor friss petrezselyem
3 dkg vaj vagy margarin
A karalábés mártáshoz:
1 csomag újhagyma
1 nagy fej karalábé
1/2 dl tejföl
1/2 dl tejszín
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál étkezési keményítő
2 babérlevél
A tálaláshoz:
1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:


A mártáshoz kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban a tejfölt, a tejszínt, a mustárt meg az étkezési keményítőt, és a kezünk ügyébe készítjük.
Mérsékelt tűzön megolvasztjuk a vajat, kevergetve pörcösre pirítjuk rajta a szalonnát, majd a pörcöket kiszedjük, és félretesszük.
Az edényben maradt zsiradékon megfonnyasztjuk az újhagymát, hozzáadjuk a karalábét, a felaprított petrezselymet, a babérleveleket és 4 dl meleg vizet, megsózzuk-megborsozzuk, aztán lefedjük, és bő 10 perc alatt, mérsékelt tűzön, néha megkeverve puhára pároljuk. Minél kisebbre vágtuk a karalábét, annál hamarabb megfő.
A megpárolt karalábéhoz visszapakoljuk a félretett szalonnapörcöket, és ráöntjük a mustáros mártást. Ha kell, megsózzuk-megborsozzuk – vigyázat, a pörcök már eleve sósak! –, és mérsékelt tűzön kevergetve 3-4 perc alatt sűrűre főzzük az ételt. Tálalás előtt apróra vágunk 1 csokor petrezselymet, és rázúdítjuk. Sült szárnyasmájjal tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplifőzelék
Krumplifőzelék

A krumplit meghámozzuk felkockázzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, ezután sózzuk és beledobunk pár babérlevelet. Ha a krumpli megfőtt belekeverjük a rántást, majd a...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kelkáposzta főzelék
Kelkáposzta főzelék

A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A lencsét előző este alaposan átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja reggelre mindet! Felrakjuk a vizet, beleteszünk...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fokhagymás sárgaborsófőzelék
Fokhagymás sárgaborsófőzelék

1. A borsót átmossuk, pár órára beáztatjuk. Amikor már kissé megduzzadt, egy nagyobb lábasban feltesszük főni annyi vízzel, amennyi bőséggel ellepi. 2. Belenyomunk 3-4 gerezd fokh...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk