Családireceptkönyv.hu

KARALÁBÉFŐZELÉK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


só és frissen őrölt bors
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy csokor friss petrezselyem
3 dkg vaj vagy margarin
A karalábés mártáshoz:
1 csomag újhagyma
1 nagy fej karalábé
1/2 dl tejföl
1/2 dl tejszín
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál étkezési keményítő
2 babérlevél
A tálaláshoz:
1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:


A mártáshoz kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban a tejfölt, a tejszínt, a mustárt meg az étkezési keményítőt, és a kezünk ügyébe készítjük.
Mérsékelt tűzön megolvasztjuk a vajat, kevergetve pörcösre pirítjuk rajta a szalonnát, majd a pörcöket kiszedjük, és félretesszük.
Az edényben maradt zsiradékon megfonnyasztjuk az újhagymát, hozzáadjuk a karalábét, a felaprított petrezselymet, a babérleveleket és 4 dl meleg vizet, megsózzuk-megborsozzuk, aztán lefedjük, és bő 10 perc alatt, mérsékelt tűzön, néha megkeverve puhára pároljuk. Minél kisebbre vágtuk a karalábét, annál hamarabb megfő.
A megpárolt karalábéhoz visszapakoljuk a félretett szalonnapörcöket, és ráöntjük a mustáros mártást. Ha kell, megsózzuk-megborsozzuk – vigyázat, a pörcök már eleve sósak! –, és mérsékelt tűzön kevergetve 3-4 perc alatt sűrűre főzzük az ételt. Tálalás előtt apróra vágunk 1 csokor petrezselymet, és rázúdítjuk. Sült szárnyasmájjal tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mentett
Kelkáposzta főzelék
Kelkáposzta főzelék

A kelkáposztát felszeleteljük vékonyan,a hagymát felkockázzuk zsíron dinszteljük,rárakjuk a piros paprikát nagyon kicsit pirítjuk vele de ne sokáig mert a paprika megkeseredik.A tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Öntött saláta recept
Öntött saláta recept

A salátákat megmossuk alaposan, negyedekre vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, kiszedjük,majd a zsiradékhoz hozzáadjuk a fokhagymákat aprítva, vagy lereszelv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbabfőzelék
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék
Zöldbabfőzelék

A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.Kevés olajon megpirítjuk a hagymát.Hozzáadjuk a zöldbabot.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Vízzel felöntjük, összekeverjük.Fedő ala...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Krumpli főzelék
Krumpli főzelék

A meghámozott és kockára vágott krumplit beletesszük egy lábasba és annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főzni. Beledobunk egy egész fej hagymát, babérlevéllel ízesítjük, sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk