50 dkg spenót
3 zsemle
5 gerezd fokhagyma
1 tojás
szerecsendió
citromlé
A spenótot felforraljuk annyi vízzel, hogy ellepje, majd 4-5 percig főzzük. A FŐZŐLEVET LEÖNTJÜK RÓLA !!!
4 ek olajból és 1,5 ek lisztből rántást készítünk, majd egy bögre vízzel felöntjünk.
3 zsemlét tejbe beáztatunk, majd összeturmixoljuk a spenóttal, a fokhagymával,a tojással. Az egészet a rántáshoz öntjük és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A forrást követően 3 percig főzzük, hpozzáadjuk a citromlevet és 2 kk cukrot.
2-2 szelet bundáskenyérrel és tükörtojással tálaljuk
1. Előkészítjük a hozzávalókat. 2. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. 3. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és átforgatjuk benne. 4. A...
Elkészítési idő:elkészítés 1. A borsót puhára főzzük, lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük (nem pépesre). 2. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott...
Elkészítési idő: 40 percMindent megtisztítunk, aprítunk. A gyorsan puhulókat nagyobbra, a keményebbeket kisebbre vágjuk. Kevés vízzel megpároljuk, só, kömény, olaj kerül bele. Főzőlével együtt turmixol...
Elkészítési idő: 20 percA megtisztított, felkockázott vagy karikákra vágott burgonyát annyi hideg vízzel felöntjük, hogy ellepje és feltesszük főni. Amikor majdnem puhára főtt, kivesszük a főzővizéből és...
Elkészítési idő: