1 csomag mirelit spenót
fokhagyma
só, bors
liszt
tej
A m irelit spenótot felolvasztom, majd megszórom liszttel és simára keverem, majd felöntöm tejjel és fokhagymával, sóval, borssal izsítem. Összeforralom.
A sóskát alaposan átmossuk, a szárát (nem csak ami a levélen túllóg!) eltávolítjuk. Jól lecsepegtetjük. Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a sóskát, és addig fonnyaszt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűKevés forró zsíradékba beleszórjuk a lisztet, majd mérsékelt tűzön, gyakorta kevergetve pirítjuk. (Így lesz a rántás világos, aranysárga, vagy barna.) Ha nem zsírral, hanem olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, megmossuk alaposan, majd kisebb kockákra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni, sózzuk és teszünk bele 2-3 közepes babérlevelet és kb. egy evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy éppen csak ellepje. Egy evőkanál darált zöldséget teszünk bele, vagy vegetát. Ízlés s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű