menu

Családireceptkönyv.hu

Salátafőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg fejes saláta
• 20 dkg burgonya
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál étolaj
• 3 dkg liszt • 2 dl tejföl • pirospaprika
• só, bors • ecet ízlés szerint • kapor • kevés cukor

Elkészítés:


A salátát alaposan megmossuk, és 6-8 részre vágjuk.
A kockára vágott burgonyát forró, sós vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és tejfölös-paprikás rántással besűrítjük.
A főzeléket sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a salátaleveleket, és egyet forralunk még rajta. Ecettel, kaporral és egy kevés cukorral ízesítjük.
A salátát alaposan megmossuk, és 6-8 részre vágjuk. 2. A kockára vágott burgonyát forró, sós vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és tejfölös-paprikás rántással besűrítjük. 3. A főzeléket sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a salátaleveleket, és egyet forralunk még rajta. Ecettel, kaporral és egy kevés cukorral ízesítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Spenót
Spenót

A spenótot felforraljuk. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk. Belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük a rántásban, és pár pillanatig pirítjuk. Ezután azonnal felhigítj...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos káposzta-krumpli
Paradicsomos káposzta-krumpli

káposzta+víz hogy elepje-ha megfőtt össze keverem a paradicsompürével :) paradicsompüré-főzni-be rántom (olaj+liszt)

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dalma
Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék

1. A száraz sárgaborsót előző nap átmossuk, majd háromszoros mennyiségű vízben beáztatjuk minimum egy éjszakára. 2. Másnap leöntjük róla a vizet. 3. A vöröshagymát felkockázzuk é...

Elkészítési idő: 70 - 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Burgonya főzelék
Burgonya főzelék

A hagymát megpucoljuk olajon dinszteljük.A burgonyát pucoljuk meg karikázzuk fel.A hagymát fűszerezzük majd rakjuk rá a burgonyát és öntsük fel vízzel. A rántáshoz az olajat meleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk