40 dkg fejes saláta
• 20 dkg burgonya
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál étolaj
• 3 dkg liszt • 2 dl tejföl • pirospaprika
• só, bors • ecet ízlés szerint • kapor • kevés cukor
A salátát alaposan megmossuk, és 6-8 részre vágjuk.
A kockára vágott burgonyát forró, sós vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és tejfölös-paprikás rántással besűrítjük.
A főzeléket sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a salátaleveleket, és egyet forralunk még rajta. Ecettel, kaporral és egy kevés cukorral ízesítjük.
A salátát alaposan megmossuk, és 6-8 részre vágjuk. 2. A kockára vágott burgonyát forró, sós vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és tejfölös-paprikás rántással besűrítjük. 3. A főzeléket sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a salátaleveleket, és egyet forralunk még rajta. Ecettel, kaporral és egy kevés cukorral ízesítjük.
A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd addig mossuk, míg a víz ki nem tisztul rajta A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük. Ha üvegessé vált a hagyma, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a kelkáposztát előbb cikkekre, majd nagyobb kockákra vágjuk. Tél végén, amikor a kelkáposzta erős ízű, a kockára vágott kelkáposztát for...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és feltesszük főni. 2. Sózzuk, hozzátesszük a hagymát, és majdnem puhára főzzük. 3. Hozzáöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lencsét főzés előtt 1 nappal beáztatom. Mielőtt feltenném főzni, többször átmosom, úgy hogy a szemeket egymáshoz dörzsölöm, így a héja, ami puffádást okoz leválik. A beáztatott l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű