Családireceptkönyv.hu

Tökfőzelék rántás nélkül, gombás fasírttal


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


♥ FASÍROZOTT:
50 dkg csirkecomb filé
30 dkg csiperke
1 fej vöröshagyma
1 tojás
2-3 ek zsemlemorzsa
friss petrezselyem
olívaolaj
só, bors
♥ FŐZELÉK:
1 db vajtök
10 dkg vaj
friss kapor
1 ek fehérborecet
1 dl alaplé

Elkészítés:


1. A gombákat ledaráljuk a vöröshagymával és elkezdjük egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítani.
2. Ezután ledaráljuk a húst is, hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük a zsemlemorzsával és az apróra vágott petrezselyemmel. Ha a gomba elfőtte a levét, áttesszük egy tálba, hogy lehűljön. Ezután keverjük hozzá a húshoz és hűtőben pihentetjük.
3. A főzelékhez a vajtököt meghámozzuk, a belsejét kivájjuk, majd lereszeljük. Egy tálban lesózzuk, alaposan összeforgatjuk és 5 percig állni hagyjuk.
4. Egy felhevített serpenyőben kevés olívaolajon kisütjük a fasírtokat.
5. Egy lábasban vajon, fehérboreceten és alaplében, apróra vágott kaporral megdinszteljük a lecsöpögtetett tököt. Egy mélytányérba szedünk a főzelékből, a tetejére helyezzük a fasírtokat

Tökfőzelék rántás nélkül, gombás fasírttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Tökfőzelék saját magával habarjuk
Tökfőzelék saját magával habarjuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A füstölt húst és a lencsét egy pár órára vízbe áztatjuk. A füstölt húst vízben megfőzzük. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, kockákra vágjuk, és félretesszük. A levébe tesszük...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
PARADICSOMOS ZÖLDBABFŐZELÉK KOLBÁSSZAL
PARADICSOMOS ZÖLDBABFŐZELÉK KOLBÁSSZAL

A hagymat aprora vagom, es keves olajon uvegesre parolom. Felontom keves vizzel, sozom,borsozom,vegetazom, es fozom addig ameddig a hagyma kicsit megpuhul... ez csak nehany perc....

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Finomfőzelék
Finomfőzelék

A zöldségeket megtisztítjuk, a répát karikára, a karalábét pedig kis hasábokra vágjuk. Kevés vajat felolvasztunk egy lábasban, hogy kicsit elkezdjen forrni. Megforgatjuk benne az ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk