Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tökfőzelék rántás nélkül, gombás fasírttal


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


♥ FASÍROZOTT:
50 dkg csirkecomb filé
30 dkg csiperke
1 fej vöröshagyma
1 tojás
2-3 ek zsemlemorzsa
friss petrezselyem
olívaolaj
só, bors
♥ FŐZELÉK:
1 db vajtök
10 dkg vaj
friss kapor
1 ek fehérborecet
1 dl alaplé

Elkészítés:


1. A gombákat ledaráljuk a vöröshagymával és elkezdjük egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítani.
2. Ezután ledaráljuk a húst is, hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük a zsemlemorzsával és az apróra vágott petrezselyemmel. Ha a gomba elfőtte a levét, áttesszük egy tálba, hogy lehűljön. Ezután keverjük hozzá a húshoz és hűtőben pihentetjük.
3. A főzelékhez a vajtököt meghámozzuk, a belsejét kivájjuk, majd lereszeljük. Egy tálban lesózzuk, alaposan összeforgatjuk és 5 percig állni hagyjuk.
4. Egy felhevített serpenyőben kevés olívaolajon kisütjük a fasírtokat.
5. Egy lábasban vajon, fehérboreceten és alaplében, apróra vágott kaporral megdinszteljük a lecsöpögtetett tököt. Egy mélytányérba szedünk a főzelékből, a tetejére helyezzük a fasírtokat

Tökfőzelék rántás nélkül, gombás fasírttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Bezelyeli tavuk (Zöldborsós csirke)
Bezelyeli tavuk (Zöldborsós csirke)

A csirkemellet csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, majd a felforrósított olívaolajon, egy mélyebb serpenyőben megpirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, rádobjuk, amint érződik az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökfőzelék
Tökfőzelék

Elkészítési idő: 20 perc kb
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Felesborsó főzelék
Felesborsó főzelék

A felesborsót előző este beáztatatjuk./Hamarabb megfő másnap,és nem puffasszt annyira/ Másnap alaposan átmossuk,és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje Fűszerezzük.Puhára főzzük.A v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: józsefné
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk