500 g csirkemell
1 pohár zöldborsó (fagyasztott, vagy konzerv is lehet)
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyem
2 db paradicsom
1 ek sűrített paradicsom
1 ek olívaolaj
1 kk őrölt bors
A csirkemellet csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, majd a felforrósított olívaolajon, egy mélyebb serpenyőben megpirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, rádobjuk, amint érződik az illata, hozzáadjuk a meghámozott és karikákra vágott sárgarépát. Amikor a répa puhulni kezd, beletesszük a csirkehúst, együtt pároljuk tovább. A paradicsomokat először forró, majd hideg vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, lereszeljük. A sűrített paradicsommal együtt az ételhez adjuk, amit ezután sózunk, fűszerezünk, beletesszük a zöldborsót, végül felöntjük egy pohár vízzel. Kb. 10-15 perc alatt készre főzzük. A petrezselymet finomra aprítjuk, tálalás előtt meghintjük vele a csirkét.
Cukkinit megpucolom legyalulom,a vöröshagymát felkockázom zsíron dinsztelem hozzáadom a f.piros paprikát és a többi fűszereket felöntöm vízzel belerakom a gyalult cukkinit apróra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 220 fokra. A kockázott zeller és édesburgonya harmadát az összes céklával együtt borítsuk egy zacskóba. A fél deci olajat a sóval, chilivel és egy teáskanál...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majoranná...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű