500 g csirkemell
1 pohár zöldborsó (fagyasztott, vagy konzerv is lehet)
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyem
2 db paradicsom
1 ek sűrített paradicsom
1 ek olívaolaj
1 kk őrölt bors
A csirkemellet csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, majd a felforrósított olívaolajon, egy mélyebb serpenyőben megpirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, rádobjuk, amint érződik az illata, hozzáadjuk a meghámozott és karikákra vágott sárgarépát. Amikor a répa puhulni kezd, beletesszük a csirkehúst, együtt pároljuk tovább. A paradicsomokat először forró, majd hideg vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, lereszeljük. A sűrített paradicsommal együtt az ételhez adjuk, amit ezután sózunk, fűszerezünk, beletesszük a zöldborsót, végül felöntjük egy pohár vízzel. Kb. 10-15 perc alatt készre főzzük. A petrezselymet finomra aprítjuk, tálalás előtt meghintjük vele a csirkét.
1. Mosd meg a sárgaborsót, és tedd fel hideg sós vízben főni nagy lángon. Fél kg (500 g) sárgaborsóhoz 1,75 l vizet, és kb. 1,5-2 tk. sót számolj. 2. Ha a víz felforrt, azonnal ve...
Elkészítési idő: 60 percA babot előző este beáztatjuk. Sós vízben feltesszük főni a babérlevelekkel és a fokhagymával. Kevés almaecetet is adunk hozzá. A csombort (borsikafű) és a lestyánt szárastól be...
Elkészítési idő: 90 percA sárgaborsót előző este átválogatom, beáztatom. Másnap annyi tiszta vízben teszem oda főzni, amennyi kb. bő ujjnyira ellepi. Sózom, amikor felforr, a fehér habját fémszűrővel...
Elkészítési idő: 1 óraA cukkiniket hosszában kettévágjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát finomra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra vágott kaprot, a...
Elkészítési idő: 35 perc