-50 dkg borsó
-1 kicsi fej hagyma
-1 nagy kanál liszt
- ételízesítő
- só
-bors
-kevés olaj
-petrezselyemzöld
-tej
A hagymát az olajon megdinsztelem, beleteszem a borsót felöntöm vízzel és puhára főzöm.Befűszerezem,a lisztből a tejjel eresztéket csinálok és ráöntöm a borsóra folyamatosan kavargatom ne égjen oda.
Párolt csirkemellel tálaltam és salátával.
A hozzávalókat feltesszük főni 1/4 arányban a vízzel. Miután a lencse megpuhult, berántjuk ízlés szerint.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sárgaborsót előző nap többször átmossuk, és annyi vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje. Másnap kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni a babérlevelekkel. Leszedjük a habját,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sárgaborsót előző nap vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla az áztatóvizet, lábaskába tesszük, felöntjük vízzel és feltesszük főni. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposztának a külső leveleit le szedem, a torzsáját ki vágom. A káposztát laskára vágom. A krumplit megpucolom, majd kockákra vágom. Hideg vízben teszem fel főni. A víz kb.3/...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz