menu

Családireceptkönyv.hu

Borsófőzelék párolt hússal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-50 dkg borsó
-1 kicsi fej hagyma
-1 nagy kanál liszt
- ételízesítő
- só
-bors
-kevés olaj
-petrezselyemzöld
-tej

Elkészítés:


A hagymát az olajon megdinsztelem, beleteszem a borsót felöntöm vízzel és puhára főzöm.Befűszerezem,a lisztből a tejjel eresztéket csinálok és ráöntöm a borsóra folyamatosan kavargatom ne égjen oda.

Párolt csirkemellel tálaltam és salátával.

Borsófőzelék párolt hússal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökfőzelék rántás nélkül, gombás fasírttal
Tökfőzelék rántás nélkül, gombás fasírttal

1. A gombákat ledaráljuk a vöröshagymával és elkezdjük egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítani. 2. Ezután ledaráljuk a húst is, hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Egyszerű zöldborsófőzelék
Egyszerű zöldborsófőzelék

A kaland úgy indul, hogy a margarint takaréklángon kiolvasztjuk: Ha ez megvan, akkor jöhet rá a zöldborsi. Ne ijedjünk meg, ha látjuk, hogy a hideg zöldborsó úgymond "vissza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsópüré
Zöldborsópüré

A zöldborsót feltesszük főni annyi vízben ami éppen ellepi. Mikor felforr sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a gyömbért is, és a zúzott fokhagymát. Mire elforr a leve a borsó vaj puha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökfőzelék
Tökfőzelék

A tököt egy nagyobb lábasban, kevés vízzel és sóval megfőzzük. Étolajat forrósítunk (néhány e.k.), beleszórjuk a lisztet és megpirítjuk, majd a tűzről levéve kb. fél pohár hideg v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk