1,5 kg burgonya
1 fej vörös hagyma
3 teás kanál majoránna
4-5 db babérlevél
só,bors,piros paprika vagy delikát ízlés szerint
450 g tejföl
ecet ízlés szerint
olaj
Rántás:
8 evőkanál olaj
4 púpos evőkanál liszt
A hagymát megpucoljuk olajon dinszteljük.A burgonyát pucoljuk meg karikázzuk fel.A hagymát fűszerezzük majd rakjuk rá a burgonyát és öntsük fel vízzel.
A rántáshoz az olajat melegítsük fel majd adjuk hozzá a lisztet zsemle színűre pirítjuk majd ha kihűlt hideg vizel engedjük fel és a tejföllel keverjük össze és ha megfőtt a burgonya besűrítjük vele.
Sertés pörkölttel vagy sült virslivel lehet tálalni.
Ahogyan én készítem: A kelkáposztát felszeletelem 1,5 cm-s csíkokra,vagy kockára .Vizet engedek rá,hogy épp ellepje.Egy fél vöröshagymát,2-3 gerezd fokhagymát,sót,borsot,vegetát,...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű1. Egy lábasba felmelegítjük az olívaolajat, hozzádobjuk a vajat és a finomra vágott hagymát. Pár alatt üvegesre pirítjuk, belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, néhányszor gyor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábékat megtisztítom, ügyelve, hogy fás rész ne maradjon rajta, és kb. egyforma kis kockákra aprítom. Annyi vizet engedek rá, hogy kb még egy ujjnyira ellepje, sózom, kicsit...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesAz apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. A húsgombóchoz egy tálba tesszük a darált húst...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű