1,5 kg burgonya
1 fej vörös hagyma
3 teás kanál majoránna
4-5 db babérlevél
só,bors,piros paprika vagy delikát ízlés szerint
450 g tejföl
ecet ízlés szerint
olaj
Rántás:
8 evőkanál olaj
4 púpos evőkanál liszt
A hagymát megpucoljuk olajon dinszteljük.A burgonyát pucoljuk meg karikázzuk fel.A hagymát fűszerezzük majd rakjuk rá a burgonyát és öntsük fel vízzel.
A rántáshoz az olajat melegítsük fel majd adjuk hozzá a lisztet zsemle színűre pirítjuk majd ha kihűlt hideg vizel engedjük fel és a tejföllel keverjük össze és ha megfőtt a burgonya besűrítjük vele.
Sertés pörkölttel vagy sült virslivel lehet tálalni.
A zöldbabot felteszem főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval, babérral puhára főzöm. Közben a lisztből a zsiradékkal zsemleszínű rántást készítek, benne rövid ideig megd...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: Könnyű: A már meggyalult tököt besózzuk, néhány óráig állni hagyjuk. Ez alatt készítünk zsíros, sárga rántást, finomra vágott kaporral. A tököt kicsavarjuk a sóból, beletesszük a rántásb...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA sóskát alaposan átmossuk, a szárát (nem csak ami a levélen túllóg!) eltávolítjuk. Jól lecsepegtetjük. Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a sóskát, és addig fonnyaszt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA krumplit, céklát, almát megmossuk, meghámozzuk, majd újra megmossuk. A krumplit és a céklát felkarikázzuk, és tepsibe rakjuk. Kis vizet öntünk alá. Az almát külön tepsibe rakju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű