1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
450 g zöldborsó
1-2 közepes sárgarépa
egy husleveskocka
petrezselyem apróra fölvágva izles szerinti mennyiség
só
öröltbors
lisz vagy étkezési keményitö (speisestärke)
tej
étolaj
A liszt, petrezselyem és a tej kivételével, az összes hozzávalót apróra vágjuk egy megfelelö nagyságu edénybe tesszük. Fölöntjük vizzel annyival amennyi kb jól ellepi.füsszerezzük ,puhára meg fözzük
Amikor puhára fött akkor készitünk lisztel és étolajjal rántás majd besüritjük.Az étkezési keményitöt természetesen csak vizzel keverjük össze a süritéshez. Megszórjuk petrezselyemmel higgitjuk tejjel annyival amennyi szükséges.Jól összeforraljuk és kész
Első lépésként kevés olajon a fagyasztott zöldborsót felengedjük. Hozzátesszük az apró kockára vágott sárgarépát és krumplit. Mindezt felforrósítjuk gyakran kevergetve. A púpos ev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Hámozd meg, mosd meg és vágd fel a krumplit. Hagyd hideg vízben. 2. Reszeld le a hagymát. 3. Közepes lángon dinszteld meg a hagymát az olajban, 2-3 perc alatt. Ne...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposztát, a zellert és a vöröshagymát felkockázzuk, és a bors kivételével feltesszük főni annyi vízben, ami majdnem ellepi. Fedővel letakarjuk és időnként megkeverve puhára f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát összevágjuk. A zöldségeket letisztitjuk, darabokra vágjuk. A húst felszeleteljük. 2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ha üveges lett, rátesszük a zöldségeket és...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű