1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
450 g zöldborsó
1-2 közepes sárgarépa
egy husleveskocka
petrezselyem apróra fölvágva izles szerinti mennyiség
só
öröltbors
lisz vagy étkezési keményitö (speisestärke)
tej
étolaj
A liszt, petrezselyem és a tej kivételével, az összes hozzávalót apróra vágjuk egy megfelelö nagyságu edénybe tesszük. Fölöntjük vizzel annyival amennyi kb jól ellepi.füsszerezzük ,puhára meg fözzük
Amikor puhára fött akkor készitünk lisztel és étolajjal rántás majd besüritjük.Az étkezési keményitöt természetesen csak vizzel keverjük össze a süritéshez. Megszórjuk petrezselyemmel higgitjuk tejjel annyival amennyi szükséges.Jól összeforraljuk és kész
A patiszonokat sugár irányban nagyobb cikkekre vágjuk, meghámozzuk, az esetleges magokat kikaparjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát is nagylyukú reszelőn lereszelj...
Elkészítési idő:Kevés olajon puhára pároljuk a borsót (konzerv), majd kevés liszttel meghintjük. Felengedjük a konzerv borsó levével, majd hozzáöntünk vizet, és tejet - tetszés szerint. Addig keve...
Elkészítési idő:1. Étolajat hevítünk egy lábasban. 2. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. 3. Ezután öntsük fel a vízz...
Elkészítési idő:Az olajon megdinszteljük a zöldborsót. Felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg megpuhul a zöldborsó. Ízesítjük sóval, cukorral és leveskockával. Elkészítjük a habarást, amihez ös...
Elkészítési idő: 1 óra