1 doboz fagyasztott spenót
2 db zsemle
tej
só
A rántáshoz:
olaj
liszt
fokhagyma
2 db felvert tojás
Fokhagymás rántásra rakom a spenótot,majd sózom.
Tejbe áztatott zsemlét rakok bele,a végén 2 felvert tojással sűrítem.
1. A sárgaborsót előző nap többször átmossuk, és annyi vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje. Másnap kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni a babérlevelekkel. Leszedjük a habját,...
Elkészítési idő: 1 óraA pörkölt készítése: A combot kockákra vágtam. Egy fej vöröshagymát apróra vágtam, olajon üvegesre pároltam, rászórtam a pirospaprikát, kevés vízzel felengedtem és a húst belete...
Elkészítési idő: 1,5 óra1. A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, tetszőleges hosszúságúra feldaraboljuk. (Nagymamám nem vágta, hanem törte.) 2. Sós vízben, ami épphogy ellepi, megfőzzük, teszünk bele c...
Elkészítési idő: 30 perc