Családireceptkönyv.hu

Karalábé főzelék gazdagon


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A főzelékhez
1 evőkanál étolaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy csipet só
1 mokkáskanál köménymag (őrölt)
2 csipet fehérbors (őrölt)
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 db karalábé
3 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
700 ml víz
3 evőkanál kapor (friss, aprított)
250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál kristálycukor
A húsgombóchoz
250 g sertés darált hús (sovány)
1 teáskanál só
2 csipet fehérbors (őrölt)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
35 g zabpehely
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
0.5 mokkáskanál köménymag (őrölt)
1 mokkáskanál fokhagymapor

Elkészítés:


Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
A húsgombóchoz egy tálba tesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, szerecsendióval és fokhagymaporral. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a tojást, majd az egészet alaposan összekeverjük. Félretesszük, hogy egy kicsit összeálljon.
Amikor a hagyma nagyjából megpuhult, megszórjuk liszttel, felöntjük kb. 100 ml vízzel és alaposan összekeverjük.A sárgarépát és a karalábét falatnyi kockára vágjuk, a hagymás alaphoz adjuk, majd kissé átpirítjuk.
Felöntjük a zöldségeket annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje, majd közepesnél alacsonyabb lángon elkezdjük főzni.
A darált húsos masszából kis gombócokat formázunk, majd a zöldségekhez adjuk. Ha szükségét érezzük, még önthetünk rá vizet. A lényeg az, hogy a főzés végére főzelék állagot kapjunk. Ízlés szerint adunk hozzá apróra vágott kaprot, majd az egészet készre főzzük. Érdemes gyakran átkeverni, nehogy leégjen.Amikor minden megpuhult, beletesszük a főzőtejszínt. Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot és citromlevet, de ez el is hagyható. Én tettem bele, mert nagyon jó ízt adtak. Pár percig még forraljuk.Jó étvágyat az elkészült karalábé főzelékhez! :)

Karalábé főzelék gazdagon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kelkáposzta-főzelék
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Kelkáposzta-főzelék

1./ A burgonyát meghámozzuk, és egyenletes méretű, közepes méretű kockákra vágjuk. Egy lábasban hozzáadjuk az alaplevet. Fedő alatt, kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt bur...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Tejfölös zöldbabfőzelék
Tejfölös zöldbabfőzelék

A megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisztből az olajon zsemleszínű...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros zöldbabfőzelék
Magyaros zöldbabfőzelék

A hagymát a zsírral vagy étolajjal megfonnyasztom, beleteszek egy kiskanál összevágott petrezselymet, pár pillanatig együtt sütöm, azután hozzáadom a vágott zöldbabot és annyi vize...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kitti
Tejfölös krumplifőzelék 🥔
Tejfölös krumplifőzelék 🥔

◾️A krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. ◾️Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a majorannát valamint a sót és puhára főzzük. ◾️A...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk