1 kg burgonya
só
3-4 babérlevél
10 dkg vaj
1 deci tejföl
1 nagy csokor petrezselyemzőld
A húsgombóc hozzávalói
50 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
kevés majoránna
őrőlt bors
só
pirospaprika
olaj a kisütéshez
A burgonyát annyi sós vízben teszem fel hogy ellepje, hozzáadom a babérlevelet is majd puhára főzöm .
A petrezselymet már előzőleg megmostam ,amikor leszedtem .
Forró vízbe beledobom egy pillanatra és utána jeges hideg vízzel sokkolom és így megtartja a zöld színét .
A burgonya megfőtt ,a petrezselymet hozzáadom ,a babérleveleket eltávolítom , majd a petrezselymes burgonyát összeturmixolom, a margarinnal és a tejföllel.
Kapok egy finom sűrű masszát ez lesz a főzelék .
A húsgombócok hozzávalóit összedolgozom ,golyókat készítek és forró olajban kisütöm .
Ez a főzelék furcsán hangzik ,de ajánlom
elkészítésre, mert nagyon finom .
Konyhamánia Edit módra oldalról
A sárgarépát lereszeljük. Kb. 0,5 dl vízzel elkezdjük párolni. Mikor elkezd üvegesedni, megszórjuk a kristálycukorral és tovább pároljuk még pár percig. Mikor már elég üveges, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A babot bő vízben felteszem, a forrástól számítva kb. 10-15 perc múlva a vizet leszűröm. Közben forralok másik főzővizet, felöntöm annyival, amennyi ellepi, így a bab n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket felaprítom, kivajazott tálba teszem, ha tésztásan szeretném, akkor egy rétegben közzé teszem a főtt spagettit, meglocsolom az összekevert, fűszerekkel ízesített fejf...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk egy kevés xilit hozzáadásával. 2. A felét átszedjük egy turmixgépe vagy aprítógépbe, és pépesítjük. A pépet visszaöntjük a ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű