25 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
2-3 babérlevél
1 szál füstölt parasztkolbász
liszt, olaj a rántáshoz
só, vegeta, pirospaprika
3 kanál ecet
cukor (édesítőszer)
1 nagy pohár tejföl
A válogatott és megmosott lencsét kb. fél nappal előbb hideg vízbe beáztatjuk.
A lencsét, az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet és a megtisztított, darabokra vágott kolbászt feltesszük főni (só nélkül).
Az elkészített rántásba beleszórunk 1 evőkanál vegetát, 1 evőkanál pirospaprikát, 3 evőkanál ecetet és ízlés szerint édesítőszert, majd az egészet elkeverjük a tejföllel.
Ha a lencseszemek megfőttek, kivesszük belőle a kolbászt (és lehetőség szerint a babérleveleket), majd belekeverjük a tejfölös-fűszeres rántást, és néhány percig forraljuk. Ilyenkor célszerű ellenőrizni az ízét, és szükség szerint ízesíteni még.
A megfőtt kolbásszal tálaljuk.
A hagymát apró kockára vágom, az olajban megdinsztelem,e közben a paprikát 4 db.ra vágom, a paradicsomot kétfelé és beledobva , picit sózva még együtt párolom,kis lángon...kb.10 p...
Elkészítési idő: 1 óraA szalonnát felaprítjuk és kisütjük a zsírját. A szalonnadarabokat kiszedjük és a zsírban megpirítjuk a felaprított hagymát és a paprikát. A répát is apróra vagdossuk, hozzákeverjü...
Elkészítési idő: 45 perc2 kg gyalult tököt puhára főztem sós vízben. Ezután fele akkora edénybe átszűrtem (mert ennyire összeesett) és behabartam. Habarás: 3 dl kókusztej + 1 púpos evőkanál tápióka liszt...
Elkészítési idő:1. A zöldborsót az olajon megpároljuk, megsózzuk, megcukrozzuk ízlés szerint. 2. Amikor elég puha, rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk egy kicsit, majd ráöntjük a hideg tejet....
Elkészítési idő: 1 óra