menu

Családireceptkönyv.hu

Lencsefőzelék füstölt kolbásszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
2-3 babérlevél
1 szál füstölt parasztkolbász
liszt, olaj a rántáshoz
só, vegeta, pirospaprika
3 kanál ecet
cukor (édesítőszer)
1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:


A válogatott és megmosott lencsét kb. fél nappal előbb hideg vízbe beáztatjuk.
A lencsét, az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet és a megtisztított, darabokra vágott kolbászt feltesszük főni (só nélkül).
Az elkészített rántásba beleszórunk 1 evőkanál vegetát, 1 evőkanál pirospaprikát, 3 evőkanál ecetet és ízlés szerint édesítőszert, majd az egészet elkeverjük a tejföllel.
Ha a lencseszemek megfőttek, kivesszük belőle a kolbászt (és lehetőség szerint a babérleveleket), majd belekeverjük a tejfölös-fűszeres rántást, és néhány percig forraljuk. Ilyenkor célszerű ellenőrizni az ízét, és szükség szerint ízesíteni még.
A megfőtt kolbásszal tálaljuk.

Lencsefőzelék füstölt kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomos káposzta tataházi recept
Paradicsomos káposzta tataházi recept

Hagymát dinsztelek,teszek rá 6-8ek lisztet.Megpirítom a lisztet,félrehúzom teszek rá pirospaprikát.Kikevezem vízzel,majd 1 üveg paradicsomlével felöntöm.3 ek cukor kell bele.Ha fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Petra
Borsófőzelék
Borsófőzelék

2 evőkanál olajon megpirítok 2 kávéskanálnyi pirospaprikát. Ráöntöm a borsót, összekeverem és vízzel felöntöm. Sóval, delikáttal és babérlevéllel ízesítem. Ha megpuhul a borsó akko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbabfőzelék
Zöldbabfőzelék

A megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Gyöngybab főzelék
Gyöngybab főzelék

A babot 1-2 órával a főzés előtt áztassuk be hideg vízbe. A hagymát apróra vágjuk, és 1ek zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáöntjük a babot annyi vízzel (vagy maradék sonkalével) ami...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk