Családireceptkönyv.hu

Lencsefőzelék füstölt kolbásszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
2-3 babérlevél
1 szál füstölt parasztkolbász
liszt, olaj a rántáshoz
só, vegeta, pirospaprika
3 kanál ecet
cukor (édesítőszer)
1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:


A válogatott és megmosott lencsét kb. fél nappal előbb hideg vízbe beáztatjuk.
A lencsét, az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet és a megtisztított, darabokra vágott kolbászt feltesszük főni (só nélkül).
Az elkészített rántásba beleszórunk 1 evőkanál vegetát, 1 evőkanál pirospaprikát, 3 evőkanál ecetet és ízlés szerint édesítőszert, majd az egészet elkeverjük a tejföllel.
Ha a lencseszemek megfőttek, kivesszük belőle a kolbászt (és lehetőség szerint a babérleveleket), majd belekeverjük a tejfölös-fűszeres rántást, és néhány percig forraljuk. Ilyenkor célszerű ellenőrizni az ízét, és szükség szerint ízesíteni még.
A megfőtt kolbásszal tálaljuk.

Lencsefőzelék füstölt kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumlifőzelék sülthússal
Krumlifőzelék sülthússal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökfőzelék
Tökfőzelék

Feltesszük a tököt egy fazékban a vízzel, sóval, cukorral főni. Nem sokáig, kb. csak 2 percet, miután felforr. Közben csomómentesre kavarjuk a lisztet a tejföllel. Hozzátesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Parajfőzelék, ahogy én készítem
Parajfőzelék, ahogy én készítem

A fagyasztott parajkrémet kiolvasztjuk. A kiolvadt parajhoz hozzádobjuk a vajat, a sót, és együtt melegítjük. A fokhagymagerizdeket préseljük, majd az olajon picit megpirítjuk. H...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karalábé főzelék gazdagon
Karalábé főzelék gazdagon

Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. A húsgombóchoz egy tálba tesszük a darált húst...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk