Családireceptkönyv.hu

Kapormártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanálnyi zsír vagy 2 evőkanál napraforgóolaj,
2 evőkanál liszt,
2 kiskanál cukor,
1 csokor kaporzöld,
só,
ecet,
tejföl.

Elkészítés:


1. A kaporzöldet megtisztítjuk a vastagabb száraktól és apróra vágjuk.
2. A cukrot egy edényben világosra karamellizáljuk, felöntjük egy pohár vízzel és felolvasztjuk.
3. A zsiradékon a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a kaprot, összekavarjuk és felöntjük egy pohár hideg vízzel. Beletöltjük a felolvasztott karamellt és még annyi vizet, hogy selymes mártást kapjunk.
4. Közben ízesítjük sóval és kevés ecettel, majd folytonosan kavargatva sűrűre főzzük.
5. Tálalás előtt tejfölt kavarunk bele.

Kapormártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökfőzelék - Mama
Tökfőzelék - Mama

Rántást készítünk, felengedjük vízzel majd sót, cukrot, kaprot és a gyalult tököt beletesszük.Forrás után tejfölt teszünk bele.

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karalábéfőzelék húsgombóccal
Karalábéfőzelék húsgombóccal

A karalábékat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és 1,2 liter, a leveskockákkal ízesített vízben, fedő alatt 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, és az egészet puhára főzzük...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anita
PARADICSOMOS ZÖLDBABFŐZELÉK KOLBÁSSZAL
PARADICSOMOS ZÖLDBABFŐZELÉK KOLBÁSSZAL

A hagymat aprora vagom, es keves olajon uvegesre parolom. Felontom keves vizzel, sozom,borsozom,vegetazom, es fozom addig ameddig a hagyma kicsit megpuhul... ez csak nehany perc....

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk