1 evőkanálnyi zsír vagy 2 evőkanál napraforgóolaj,
2 evőkanál liszt,
2 kiskanál cukor,
1 csokor kaporzöld,
só,
ecet,
tejföl.
1. A kaporzöldet megtisztítjuk a vastagabb száraktól és apróra vágjuk.
2. A cukrot egy edényben világosra karamellizáljuk, felöntjük egy pohár vízzel és felolvasztjuk.
3. A zsiradékon a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a kaprot, összekavarjuk és felöntjük egy pohár hideg vízzel. Beletöltjük a felolvasztott karamellt és még annyi vizet, hogy selymes mártást kapjunk.
4. Közben ízesítjük sóval és kevés ecettel, majd folytonosan kavargatva sűrűre főzzük.
5. Tálalás előtt tejfölt kavarunk bele.
A klasszikus tökfőzelék egy pénztárcabarát recept és piszok egyszerű az elkészítése is. Olajat hevítünk egy lábasban, és az aprított hagymát beleszórjuk, pár percig pirítjuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 fej hagymát megpucolunk, apró kockákra vágunk, majd 2 ek. olajon pirítani kezdjük. Amikor üvegessé vált, kevés vízzel felöntjük, kicsit pároljuk. Ha a vizet elfőtte, mehetnek be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajból és a lisztből vékony rántást készítek, majd belenyomom a fokhagymát, és delikáttal fűszerezem. Felöntöm a tejjel és ha felforrt bele teszem a parajpürét. Készre főzöm....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFolyó vízben mosd át jól a sárgaborsót, és tedd fel főni legalább +4 ujjnyi sós vízben. Főzd addig, amíg a borsó megpuhul, de még harapható lesz, vagyis nem fő szét. Ha beáztatá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű